Hajdú-Biharban főz a Gasztroangyal

A népszerű Gasztroangyal című műsor következő, szombati része Nádudvarról jelentkezik, ahol a helyben készülő tejtermékek mellett jellegzetes helyi recepteket mutatnak, és azt a remek iskolát is, ahol a fiatalok megtanulhatják a régi mesterségeket.
Borbás Marcsi blogjában így ír:
A Nádudvari Élelmiszer Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park közelében található, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat. A cég legismertebb terméke a Nádudvari túró, melynek sajátossága a népszerű házias rögös állaga, amely a nádudvari túrómesterek féltve őrzött tudásának és a hagyományos alapokon nyugvó technológiának köszönhető. Egyedi csomagolása hosszantartó frissességet garantál. A másik alapvető Nádudvari tejtermék a tejföl, amelyből mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. (...) A Nádudvari tejtermékek a vidék ízét, zamatát idézik, hiszen a szántóföldtől az asztalig zártkörű integráció keretében készülnek. Különlegességük, hogy az alap tejtermékek (tej, túró, tejföl, vaj) mellett az ízesített tejtermékek – krémtúrók, vajkrémek, sajtkrémek, körözöttek – is egytől egyig E-számos élelmiszer-adalékok nélkül készülnek, vagyis nem tartalmaznak mesterséges színező-ízesítő-sűrítő anyagokat és tartósítószereket.
Gasztroangyal, Duna TV, március 21., 17.00


















