Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Flashmobbal emlékeztek meg a bölcsődék napjáról Debrecenben

Cívishír | 2024. 04. 22. | 14:59:03
Felhívták a figyelmet a zenei nevelés fontosságára.
Flashmobbal emlékeztek meg a bölcsődék napjáról Debrecenben
Összegyűltek a Dósa nádor téren (Fotó: önkormányzat)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bölcsődék napjának megünneplése és a zenei nevelés fontosságára való figyelemfelhívás jegyében rendezett flashmobot Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye a Dósa nádor téren április 22-én. 2010-ben április 21-ét annak emlékére nyilvánították a bölcsődék napjává, hogy 1852-ben ezen a napon nyílt meg az ország első bölcsődéje Pesten. A villámcsődülettel a bölcsődék napjának megünneplésén túl az intézmény azért szeretné felhívni a figyelmet a zenei nevelés fontosságára, mert az kiveszőben van a családok és a nevelési intézmények életéből.

Ennek a figyelemfelhívó szándéknak a jegyében a résztvevők – összesen több mint 300-an – a tér különböző pontjairól indulva gyűltek össze, majd közösen gyermek- és népdalokat, Debrecen városához köthető dalokat énekeltek, melyek előadásában a Harmónia bölcsődei kórus tagjai is segédkeztek.

A debreceni bölcsődékben nagyon figyelnek arra, hogy a gyerekek minden nap halljanak éneket, mondókát a kisgyermeknevelőktől, és arra is, hogy a szakemberek újabb és újabb generációja is folyamatosan örökítse át azt a tudásanyagot, amivel a jelenlegiek rendelkeznek az ölbeli játékok és gyermekdalok vonatkozásában – tudatta az önkormányzat. Céljuk, hogy megérezzék a fiatalabb pályakezdő kollégák is, milyen egy nagy közösségben énekelni, milyen hatással van az érzelmekre, hisz ők már kevesebb ilyen élményben részesültek, mint a korábbi generációk tagjai.

A közös éneklés végén Papné Gyöngyösi Katalin, az Egyesített Bölcsődei Intézményének vezetője elmondta, hogy mind a 13 debreceni önkormányzati fenntartású bölcsőde dolgozói – kisgyermeknevelők, dajkák, konyhás nénik – itt vannak. Megköszönte mindenkinek, hogy eljött, hogy énekelt, s intézményenként jó ünneplést, sikeres programokat kívánt ezen az egyébként nevelésmentes napon. Az Egyesített Bölcsődei Intézmény a bölcsődék napja alkalmából egyébként április 19-én egy központi ünnepséget is szervezett szakmai díjak átadásával.  

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere is megköszönte a résztvevőknek, hogy a borús, hűvös időben, csepergő eső ellenére is itt vannak és közösen ünnepelnek. Mint mondta, ez a minden nehézség ellenére való, s minden köszönetet megérdemlő helytállás jellemezte a bölcsődék dolgozóit a koronavírus-járvány idején, hiszen a debreceni szülők akkor is számíthattak rájuk, ők akkor is ott álltak a debreceni családok mellett. Ezt a kiállást soha nem fogja elfelejteni a város. Debrecen mint gondoskodó város számára nagyon fontos az, hogy a családok érezzék: itt boldogan tudnak élni. Ez pedig a kisgyermekeket szolgáló intézmények és dolgozóik, kiváló munkát végző, összetartó közösségeik nélkül nem lenne lehetséges. Széles Diána mint szülő úgy tapasztalta, hogy a bölcsődei dolgozók számára a gyerekek érdeke az elsőrendű fontosságú. A bölcsődék csak a munkatársaik – a gyerekekre és szüleikre való odafigyelésük, gondoskodásuk, a dalaik – révén telnek meg igazán élettel. Az alpolgármester szerint pedig mivel mai digitalizált világunkban a szülők jó tanácsokkal való ellátása legalább olyan fontos, mint a gyerekeké, így rá kell vezetni őket az éneklés fontosságára is. A dalolással a gyerekeket „el lehet varázsolni”, s erre éppúgy nagy szükségük van, mint ahogyan a szeretetre is. S a szeretet jelenlétét minden debreceni bölcsődében jól lehet érzékelni – s az a bölcsődék dolgozóinak köszönhető.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Koncerttel is várták a gyerekeket az állatkertben az egyetem családi napján.
Hirdetés
Hirdetés
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
A tűzoltók áramtalanították az autókat.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát