Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fesztiválhangulatot idéznek Debrecenben

| 2020. 08. 07. | 20:15:00
„Hangos-ülős” koncertek nagy hazai sztárokkal.
Fesztiválhangulatot idéznek Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden bizonnyal 2020 legnagyobb koncertélménye várható Debrecenben, sok hónap várakozás után végre a hazai könnyűzenei élet képviselői is főszerephez jutnak, ráadásul nem akármilyen környezetben a Nagyerdei Stadionban, és ami a legfontosabb a hatályos rendezvénytartási előírásoknak megfelelően.

Alkalmazkodva a körülményekhez, augusztus 19-én, 20-án, 21-én és 22-én – azaz négy estén át – nyolc kiemelt koncert várja majd a stadionba látogató közönséget. A zenekarokra az előírásoknak megfelelően a legszigorúbb biztonsági feltételek mellett, ülve lehet majd bulizni.

A koronavírus-járvány miatt több alkalommal is jelentősen átszerveződött a hazai programkínálat, ebből jelenleg a debreceni rendezvénysorozat az első és egyetlen, amely a fesztiválok helyett alternatívát kínál. 

A változásokat a nyári fesztiválszezon elmaradása hívta életre, a szervezők a múlt heti szigorítások után jelentették be, hogy így szeretnének zenei élményt adni a debreceni közönségnek és pótolni a nagyszínpadok hiányát. 

Menteni a menthetőt

„A Campus Fesztivált idén sajnos nem tudjuk megtartani, de négy este stadionkoncerteket szervezünk, a jogszabályi környezet erre ugyanis még lehetőséget ad. Több terv is készült arra, hogy a már ismert okok miatt hogyan lehetne a korábban lekötött koncerteket megmenteni. A Nagyerdei Stadion éppen ezért kínált kézenfekvő megoldást, itt olyan körülmények között tudunk magas színvonalú programot szervezni, amely maximálisan megfelel a járványügyi szabályoknak” – mondta Süli András programigazgató. „Szabadtéren, ültetett formában a járványügyi szabályoknak megfelelően szórakozhat mindenki, úgy – tette hozzá –, hogy ezekre az eseményekre névre szólóan, szektorokba lehet jegyet vásárolni.”

A nyolc kiemelt előadó neve jól ismert, a hazai fesztiválok nagyszínpadjait évek óta járják. Majka&Curtis, Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, Bagossy Brothers Company, Szabó Balázs Bandája, Horváth Tamás, Follow the Flow és a Punnany Massif is biztosan nagy érdeklődésre számíthat. 

Kowalskyékkal szinte csak most lehet majd találkozni

„Tapasztalatból tudjuk, miután a Debreceni Egyetem által szervezett yoUDay-en már volt szerencsénk kipróbálni, hogy a Nagyerdei Stadion kiváló helyszín koncertezésre. Ebben az évben meg pláne. Nagyon úgy néz ki, hogy év végéig két koncertből ez lesz az egyik ahol egyáltalán a zenekarral fellépünk. Egy stadionkoncertnél nincs csodálatosabb dolog, ami érdekessé teszi, hogy jelen helyzetben nem hagyományos stadionkoncertről beszélünk, hiszen ültetett formában lesz jelen a közönség. De biztos, hogy a szervezők tökéletes körülményeket fognak teremteni nekünk, hogy végre találkozhassunk a közönséggel. Elég gyakran vagyunk Debrecenben mostanság, készítjük az új nagylemezt, amiről már több dalt is be tudunk mutatni augusztus 21-én a stadionban” – nyilatkozta Kowalsky, a Kowalsky meg a Vega frontembere.

Országosan egyedülálló

A stadion mellett a szomszédos Víztoronykert is jó lehetőséget teremt a koncertezéshez. Augusztus közepétől szeptember végig 500 főig, vagy nagyobb nevek estében nem ritkán a két napos, dupla 500 fős koncerteket is megtartjuk – ismertette a további nagyerdei programlehetőségeket Miklósvölgyi Péter ügyvezető. Kiemelte, rendkívül erős programokat kínálnak a szórakozni vágyóknak, sokkal szabályozottabb módon, a jelenlegi rendelkezéseknek megfelelően tudunk teljes értékű koncertekkel szórakoztatni. Ez országosan egyedülálló lehetőség – jegyezte meg.

Jegyek és egyéb információk ezen az oldalon

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
11 és 15 óra között kerüljük a napozást!
Hirdetés
Hirdetés
A két Joker-telitalálat sokat ér
A két Joker-telitalálat sokat ér
Nem hétköznapi számsort sorsoltak ki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Loki és CATL – nincs napirenden a téma
Viszont Debrecenben is aktív a támogatásokban a kínai akkumulátorgyár.
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.