Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezrek jönnek Debrecenbe Európából, „halljuk már a harci dobokat”

unideb.hu | 2024. 05. 23. | 15:33:19
Már csak 50 nap van hátra az Európai Egyetemi Játékokig!
Ezrek jönnek Debrecenbe Európából, „halljuk már a harci dobokat”
17 sportág közel 5000 résztvevőjét látja vendégül a két város (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc és Debrecen izgatottan készül az előttük álló kihívásra, hiszen hamarosan Európa legnagyobb egyetemi sporteseményének, az Európai Egyetemi Játékoknak lesznek a házigazdái.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecennel és Miskolccal közösen, 2024. júliusában rendezi meg a nagyszabású multisporteseményt. A városokban több éve folyik intenzív felkészülés a rendezvényre, hiszen 17 sportág közel 5000 résztvevőjét látják majd vendégül.

Az Egyetemi Játékok azonban nem csupán a sportversenyekről szólnak: kiemelt figyelmet kap a közösség- és kapcsolatépítés, az európai kultúrák kölcsönös megismerése és a szakmai orientáció is. A Játékok öröksége Európa-szerte megerősíti az egyetemi intézményrendszert, és fontos mérföldkövet jelent a városok és az ott működő egyetemek fejlődésében.

A szervezéssel kapcsolatban Balogh László, a helyi szervezőbizottság vezetője, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója így számolt be:

"Közeleg az esemény, halljuk már a harci dobokat! A tradíció és az innováció, az eseményünk egyik jelmondata vezet bennünket: a több mint 100 éves magyar egyetemi sport, egyetemi klubjaink, a FISU Healthy Campus Gold minősítése a Debreceni Egyetemnek – ami 137 intézmény közül mindössze tíznek a kiváltsága – után, joggal mondhatjuk, az egyetemi sport hazatér Magyországra. Május a legsűrűbb hónapunk, fő feladatunk, hogy minden egyes funkcionális területet ne csak előkészítsünk, hanem biztosítsunk túl. A létesítményeink készen, kiemelt az egészségügyi és a biztonsági terület, mindenki úgy térhessen haza a játékok végén, ahogyan megérkezett. Köszönet a Debreceni Egyetem szakembereinek, az UD Humannak, az UD Infoparknak, az étkezés, a szállás tekintetében a szintén erős belsős támogatásnak, továbbá a MEFS-nek is. Kiváló kollégákkal dolgozhatunk együtt, remek csapatban! Alapvetően zöld rendezvényt álmodtunk meg, gyalog, 10-15 percre található szinte minden, a transzferben számíthatunk a helyi közlekedési vállalatra, a résztvevők akkreditációs kártyával díjtalanul használhatják a helyi közlekedést."

Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora is megszólalt az Európai Egyetemi Játékok előkészülete kapcsán:

„50 nap van hátra az Európai Egyetemi Játékok kezdetéig és a Miskolci Egyetem egész közössége igazgatottan várja az eseményt. A szervezőbizottság, munkatársaink és önkénteseink is azon dolgoznak, hogy a hozzánk látogató sportolók és szakemberek felejthetetlen élményekkel távozzanak majd Miskolcról. Zajlik a sportesemények helyszíneinek előkészítése, a korszerűsítés, az építés, hogy valóban világszínvonalú helyszíneken fogadhassuk a hozzánk érkező vendégeket. 50 nap van hátra és mi 50 nap múlva azt szeretnénk megmutatni a játékok minden résztvevőjének, hogy a Miskolci Egyetem valóban a tudás és közösség campusa!”

Érdemes bekövetni az esemény közösségi média oldalait, hogy első kézből értesüljenek az érdeklődők az inspiráló és a praktikus tartalmakról is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Bővítik az ipari területet Bárándon
Műhely, út és parkoló is épül.
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.