Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az integrált sürgősségi ellátás Debrecenben

| 2023. 03. 02. | 12:26:00
A Klinikai Központban.
Elindult az integrált sürgősségi ellátás Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kenézy Gyula Campus Sürgősségi Betegellátó Osztályának beolvadásával létrejött az integrált Sürgősségi Klinika a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

Az intézmény március elsejétől két telephelyen, egységes szakmai irányítás alatt működik. A klinika az integrációval az ország egyik legnagyobb sürgősségi betegellátó központjává vált.

– Az integrált Sürgősségi Klinika ellátási területe a legmagasabb progresszivitási szintnek megfelelő feladatköre okán meghaladja a vármegye határait, csaknem másfél milliós populáció betegellátását szolgálja. Az egységes Sürgősségi Klinika megalakulása egy több mint két éve tartó integrációs folyamat jelentős állomása. Büszkeségünk, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában 2017-ben alakult meg Magyarország első klinikai rangon működő sürgősségi ellátóhelye, s a most bejelentett integrált szervezeti egység létrejöttét egy újabb jelentős eredménynek tartjuk. A Sürgősségi Klinika kétpólusú, két telephellyel rendelkezik, de a jövőben egységes szakmai koncepció és protokolláris rend szerint végzi feladatát – mondta a hirek.unideb.hu-nak Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke, az integrált Sürgősségi Klinika igazgatója.  

A professzor hozzátette: a két telephelyen továbbra is a területi elv szerint fogadják a betegeket.  

– Az integrációval a korábban meghatározott, területi ellátási kötelezettség szerinti betegelosztás nem változott. Ennek megfelelően a debreceni és a vármegyei betegek egy részét (Hajdúszoboszló, Hajdúsámson, Bocskaikert, Derecskei járás) a Nagyerdei Campuson, a vármegye további településein élő pácienseket pedig a Kenézy Gyula Campuson látják el – ismertette Ujvárosy Dóra, az integrált Sürgősségi Klinika igazgató-helyettese, a Nagyerdei Campus telephelyének szakmai koordinátora.    

Az integrációval a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Klinikája az ország egyik legnagyobb sürgősségi ellátóhelyévé vált, mely több mint kétszázharminc dolgozóval büszkélkedik.

Harmincnyolc szakorvos, huszonöt szakorvosjelölt és rezidens-orvos, százhatvanöt szakdolgozó (nővér, beteghordó, kiterjesztett kompetenciájú ápoló, mentőtiszt, orvosírnok) és titkársági munkatársak dolgoznak az intézményben.

Fotó: unideb.hu

Az oktatási és kutatási tevékenységért a Sürgősségi Klinikához csatlakozó Sürgősségi Orvostani Tanszék felel, ahol kiemelt számú tudományos minősítéssel rendelkező egyetemi oktatót foglalkoztatnak.   
Szabó Zoltán klinikaigazgató mellett két szakmai koordinátor vesz részt a klinika működésének felügyeletében. Ujvárosy Dóra, az integrált Sürgősségi Klinika Nagyerdei Campus, míg Csonkáné Nagy Mária Edit a Kenézy Gyula Campus telephelyének szakmai koordinátora. Az ápolásszakmai munkát Győrösi Ildikó, az intézmény klinikai vezető ápolója, valamint Győr Károlyné, a Kenézy Gyula Campus telephely ápolásszakmai koordinátora segíti. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A Tisza vize viszi Tiszacsege nagynevű birkózóedzőjének hamvait
A Tisza vize viszi Tiszacsege nagynevű birkózóedzőjének hamvait
Özvegye felvetésére emlékversenyt rendezett a Tisza-parti kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Baleset a 4-esen, Ebesnél. Az egyik autó felborult
Baleset a 4-esen, Ebesnél. Az egyik autó felborult
A helyszínelés ideje alatt félpályán halad a forgalom.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés