Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy debreceni éjszaka a foci és a kultúra jegyében

Összehangolták a programokat az intézmények.
Egy debreceni éjszaka a foci és a kultúra jegyében
A Déri múzeum előtti téren Csak a foci címmel célba rúgó bajnokságot rendeznek (Fotó: Google)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni kiállítóhelyek idén is közösen, a programokat összehangolva készülnek a Múzeumok éjszakájára - közölték a szervezők. Közleményükben azt írták, igazodva az országos programsorozathoz, amely a Gólpassz címet viseli, a futball tematikájában valósulnak meg a programok.

A Déri múzeum előtti téren Csak a foci címmel célba rúgó bajnokságot rendeznek: a versengésben három játékosból álló, irodalmi, vagy művészi nevet viselő csapatok indulhatnak.

A Csak a foci program keretében kerekasztal-beszélgetést rendeznek a múzeumban a DVSC egykori és jelenlegi híres játékosaival, Herczeg Andrással, Bernáth Csabával és Garamvölgyi Péterrel. Az érdeklődők megtekinthetik a Déri múzeum kiállításait, de számos érdekes program várja a látogatókat a helyi irodalom házában és a Medgyessy Ferenc emlékmúzeumban is.

A Verestemplom és a Csonkatemplom részvételével idén új partnerekkel bővült debreceni hálózat: utóbbi helyszínen többek között interaktív zenei tárlattal, helytörténeti animációs filmek bemutatásával és éjszakai toronytúrával is várják a látogatókat.

A Bocskai hajdúdandár ideiglenes kiállítását az MCC Aranybika épületében tekinthetik meg az érdeklődők, a Református Kollégium múzeumában az este során zenés idegenvezetés, tematikus sportprogramok és népi társasjáték is lesz, az erősebbek pedig gerundium próba keretében emelhetik meg az egykori kollégiumi diákok tűzoltóbotjait - ismertették.

A Református Nagytemplomban június 22-én rendhagyó tárlatvezetésekkel várják a látogatókat. A Nagytemplom szervezésében már délután három órakor elkezdődnek a programok, az Üvegpiramis mellett egyháztáji vásárt rendeznek. A programsorozat részeként a helyőrségi zenekar filmzenei koncertet ad, éjszaka pedig orgonakoncertet hallhat a közönség, a Karakter Könyvesbolt és Kávéház mellett pedig "Karakteres templomburgert" sütnek majd a lelkészek - közölték.

A tájékoztatás szerint a Vojtina Bábszínházban különleges kalandtúrára invitálják a családokat: szombat este mintegy száz bábot tekinthetnek meg a látogatók és még Kemény Henrik hangját is hallhatják megszólalni. A futball tematika részeként Vitéz László fog gombfocit vívni az ördögökkel.

A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ kínálatának a fókuszában a közelmúltban nyílt első, Hanyas vagy? című állandó tárlat áll. A Debreceni Zsidó Hitközség a Pásti utcai zsinagógában várja érdekes programokkal a látogatókat este tíz órától éjjel fél egyig.

Az év legnagyobb múzeumünnepén különleges kiállítás nyílik a hajdúszoboszlói Bocskai múzeumban. Tájékoztatásuk szerint a múzeum 3 éve nyitotta meg kincstárát, amelyben eddig Bocskai István fejedelem "török koronája" és jogara volt látható. A múzeuméjen egy igazi ritkasággal egészül ki a kollekció: műkincsrekonstrukció eredményeként Bocskai "erdélyi koronáját" is láthatják az érdeklődők a fürdőváros múzeumában.

Száz debreceni, akik nevét és sorsát ismerni illik
A Debreceni Köztemetőben keresik fel a legendák sírjait.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hova, hova? Hajdúszoboszlóra? Debrecenbe?
Friss elemzést tett közzé a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Tervezhetik a józsai tehermentesítő utat
A Kastély utca térségében csatlakozna a 35-ös főúthoz.
Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben
Számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani.
Visszanyitják a repülőteret Debrecenben
Újraindul a légiközlekedés.
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
A debreceni fesztivál ideje alatt több útszakaszt is lezárnak.
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Az egynapos eseményen vadászkultúrából és természetismeretből kaptak hasznos tudást.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.