Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben

mti | 2024. 04. 19. | 10:23:17
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára az április 18-i, debreceni rendezvényen (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor rendszerét egy baloldali, erős, szociáldemokrata kormány fogja leváltani erős, szociáldemokrata programmal - jelentette ki a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője április 18-án, csütörtökön Debrecenben.

Dobrev Klára a belvárosban tartott választási rendezvényen azt mondta, felkészültek a kormányzásra, nincs idő várni 2026-ig, ezért, ha az európai parlamenti választáson győznek, előre hozott országgyűlés választásokat követelnek.

Az ellenzéki politikus szerint az a feladatuk, hogy a NER összeomlását gyorsabbá tegyék, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy sokkal többen vannak ma Magyarországon azok, akik a Fidesz bukását akarják, mint akik marasztalnák őket.

"Az ország 95-97 százaléka szenved Orbán Viktor rendszerétől, a mi feladatunk ezt a többséget elvinni az európai parlamenti és az önkormányzati választásra" - vélekedett. Dobrev Klára kijelentette: nem kell az ellenzéknek szavazókat keresni, nem kell kiábrándult fideszeseket keresni. "Minden egyes alkalommal, amikor kiábrándult fideszes szavazók után járkált az ellenzék, semmi mást nem tett, mint kiábrándult ellenzéki szavazókat hagyott maga után" - mondta, hozzátéve: ennek véget vetnek.

"Az ellenzék azért van, hogy leváltsa a kormányt. Aki az ellenzéket akarja leváltani, az kormánypárti" - hangoztatta, megjegyezve: nem hagyják, hogy Orbán Viktor vagy bárki más "trükkös módon tovább szalámizza, darabolja ezt az ellenzéket". Szavai szerint ezért hozták létre a DK, a szocialisták és a Párbeszéd szövetségét; róluk tudhatják az emberek, honnan jöttek és mit akarnak, valamint azt is, hogy velük nemcsak a rendszert megbuktatni, hanem kormányozni is lehet.

Aki velünk van, az soha többé nem lesz egyedül (...) az az ellenzék legnagyobb és legerősebb szövetségéhez tartozik, és részese lesz egy európai, tisztességes Magyarország megteremtésének. Jöjjenek velem!"

- zárta beszédét Dobrev Klára Debrecenben.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szintén úgy vélekedett, hogy a három párt együttműködésével a legerősebb baloldali közösséget hozták létre.

Debrecenre utalva azt mondta, nem törvényszerű, hogy a városban mindig a Fidesznek kell nyernie. Üdvözölte, hogy megszületett az együttműködés, s azon meggyőződésének adott hangot, hogy Mándi László ellenzéki közös jelölt le fogja győzni a választáson Papp László kormánypárti polgármestert.

A szocialista pártelnök a szociáldemokratákat régi harcosoknak nevezte, akik "nem az utolsó pillanatban lovagolják meg" a közhangulatot. Hozzátette: neki nem kell a Fidesz Orbán Viktor nélkül sem, "ilyen autoriter rendszert csak baloldalról lehet legyőzni".

Szabó Tímea, a Párbeszéd - Zöldek ügyvezető társelnöke szerint Magyarországon ma nem jó élni, de ellenzéki összefogás, együttműködés nélkül nem lesz jobb hely az ország. Azt mondta, nem alkudtak meg eddig, és ezután sem fognak megalkudni a Fidesszel. Szerinte Magyarországon mindig van messiásvárás, ami nem mindig jön be, s általában jobboldalról jönnek ezek a messiások. Fontos beszélni a korrupcióról, a közélet megtisztításáról, de "azt nem lehet megenni". Szabó Tímea a bérek, a nyugdíjak, az egészségügy és az oktatás rendbetételét jelölte meg a legfontosabb feladatok között.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Koncerttel is várták a gyerekeket az állatkertben az egyetem családi napján.
Hirdetés
Hirdetés
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
A tűzoltók áramtalanították az autókat.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát