Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dining Guide: a Pajta az év étterme

mti | 2025. 06. 17. | 08:51:48
Encsi a legjobb pizza.
Dining Guide: a Pajta az év étterme
Az őriszentpéteri Pajta étterem (Fotó: MTI/Katona Tibor)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a június 16-án Budapesten megrendezett díjátadón.

Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja. A zsűri méltatásában emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, "farm-to-table" koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté. Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű - emelte ki a zsűri.

A Dining Guide étteremkalauz TOP10+2 listájára 2025-ben a tatai Platán Gourmet, a budapesti Rumour by Rácz Jenő, az esztergomi 42 Restaurant, a budapesti Salt, a Babel Budapest, a szintén fővárosi Essencia, a villányi Sauska 48, továbbá az egyaránt budapesti Borkonyha, Costes Downtown, Spago by Wolfgang Puck és Costes került még fel.

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat immár negyedik alkalommal a Stand vehette át.

Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest kapta az olasz és magyar konyha alapos és szenvedélyes összekapcsolása eredményeként, míg az Év fenntartható étterme díjjal a Salt éttermet jutalmazták, mert a helyi alapanyagokat naturális és formabontó szemlélettel értelmezi újra.

Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.

Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vámospércs megújulva készül az ünnepekre
Vámospércs megújulva készül az ünnepekre
Épül a tájház, készül a szabadtéri színpad, saját forrásból lesz út – így értékeli az évet Kosztin Mihály.
Hirdetés
Hirdetés
Nyolcszáz géppel készül a télre a Magyar Közút
Nyolcszáz géppel készül a télre a Magyar Közút
Egy járműre átlagosan 40-70 kilométernyi út jut.
Hirdetés
Hirdetés
Karácsonyi vásárokat ellenőriznek Hajdú-Biharban
Karácsonyi vásárokat ellenőriznek Hajdú-Biharban
Az adventi időszakban bárhol megjelenhetnek a hatóság emberei.
Gazdaság
Azt ígérik, nem drágul a fő karácsonyi fogás
A magyar családok 80 százalékában kerül hal a karácsonyi asztalra.
Áremelkedéstől tartanak az élelmiszergyártók
Végül a fogyasztók fizetik meg a díjakat.
KSH: a bruttó átlagkereset 687 100 forint
Közzétették a szeptemberi adatokat.
Irodaátalakítás a Piac utcán
Ajánlattételi felhívás.
P+R parkoló a debreceni turbókörforgalomnál
A városközpontra zúduló forgalmat enyhítené az önkormányzat.
Támogatott tartalom
Angyali est a női energiák jegyében
Angyali est a női energiák jegyében
Jótékonysági vacsoraest a Hajdúszoboszlói Nőegylet szervezésében.
Leslie Mandoki volt a 24. Hifi Show díszvendége
Leslie Mandoki volt a 24. Hifi Show díszvendége
A zene, a kultúra és a béke nagykövete ismét Budapesten.
A jövő szenzorai testközelből
A jövő szenzorai testközelből
Teltházas gyárlátogatások a Sensirionnál.
Hirdetés
Hirdetés