Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DEAC-Tungsram: 24 pontos vereség Zalaegerszegen

| 2022. 02. 05. | 21:16:00
Összeomlott a debreceni alakulat.
DEAC-Tungsram: 24 pontos vereség Zalaegerszegen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Huszonnégypontos vereséget szenvedett a DEAC-Tungsram a Tippmix Férfi NB I. A 21. fordulójában Zalaegerszegen. Az első percek kivételével végig a hazaiak akarata érvényesült, akik ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

A legutóbbi három hazai mérkőzését megnyerő, sereghajtó Zalakerámia ZTE KK otthonába látogatott a Debreceni Egyetem gárdája. A Kaposvár elleni bajnokit kihagyni kényszerülő Tóth Ádám már újra játékra jelentkezett nevelőegyesülete ellen, Dzseletovics viszont még mindig nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. A DEAC kezdte jobban a mérkőzést, Drenovac bütetőivel és Thames hárompontosával két perc után 5-0-s vezetésre tettek szert. A hazaiak is hamar megérkeztek a mérkőzésbe, Barnett két távolijával szempillantás alatt fordítottak. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, a debreceniektől leginkább Hagins volt elemében, aki két triplát is értékesített. A negyed hajrájában azonban rákapcsoltak a zalaiak, s egy 9-2-s rohanásnak köszönhetően hétpontos előnnyel zárták az első tíz percet (24-17).

Aska tempójával indult a második etap, de Révész és Wilson bántóan üres ziccerei után Jorgosz Vovorasz jobbnak látta magához Hívni övéit (28-19). A taktikai szünet után sem akart összeállni a hajdúságiak játéka, a dobásaik nem ültek, a védekezésük pedig bőven hagyott kívánnivalót maga után. A negyed felénél Holton zsákolásával már kétszámjegyűre hízott a differencia, melyre hiába válaszolt Tóth egy szép közelivel, Parks kosár jó plusz egye és hármasa után már kezdett bajba kerülni a DEAC (38-23). A nagyszünethez közeledve Hagins vezetésével sikerült zárkóznia cívisvárosiaknak, de a félidőt Wilson kettő plusz egye zárta, így bőven volt mit megbeszélniük az öltözőben a feketemezeseknek (43-29).

A fordulás után rögtön két kosárral jelentkezett a ZTE, melyre hiába válaszolt Drenovac egy triplával, Wilson és Parks hármasaival húsz fölé nőtt a különbség (53-32). Agresszívabb védekezésre kapcsolt a DEAC, a szerzett labdáknak köszönhetően pedig egy 7-0-s futással sikerült kozmetikázniuk. Hatalmas feltámadást mindenesetre ez sem hozott, a folytatásban is rengeteg hibával kosárlabdáztak Polyákék, hiába próbált ki több védekezési formációt is Vovoras. A hazaiak a harmadik negyedben tovább tudták növelni félidei előnyüket, mellyel nagyon közel kerültek a győzelemhez (66-49).

A záró felvonást De Cosey és Hagins hármasai nyitották, de különösebb változás nem történt a játék képében. A meglehetősen alacsony színvonalú összecsapáson mindkét fél sokat hibázott, és az idő előrehaladtával ez csak a hazaiak malmára hajtotta a vizet. Öt perccel a vége előtt Wilson duplájával újra húszra nőtt a differencia, s bár a játékban abszolút nem volt benne a debreceni feltámadás, ekkora már végérvényesen elkönyvelhettük a ZTE győzelmét (75-55). A végére teljesen összeomlott a DEAC a Holton hármasával már harminc is volt közte, a totális KO-tól csak Thames hármasai és Polyák közelije mentette meg a csapatot.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC-Tungsram: 91-67 (24-17, 19-12, 23-20, 25-18)

ZTE: De Cosey 12/6, Takács 2, Barnett 12/6, Holton 17/3, Wilson 18/3 csere: Parks 19/12, Horti 7, Révész 2, Németh 2, Csuti, Polster, Makkos.
vezetőedző: Emir Mutapcsics
DEAC: Hagins 16/9, Thames 16/9, Drenovac 16/3, Kovács 2, Aska 6 csere: Tóth 7, Polyák 5/3, Valerio-Bodon -, Kerpel-Fronius,-, Neuwirth -.
vezetőedző: Jorgosz Vovorasz

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tovább menetel a debreceni edzők által irányított magyar válogatott
Tovább menetel a debreceni edzők által irányított magyar válogatott
A csapat már biztosította helyét a csütörtöki negyeddöntőben.
Hirdetés
Hirdetés
Nemzeti Anyatejbank felállításáról döntött Orbán Viktor
Nemzeti Anyatejbank felállításáról döntött Orbán Viktor
Januártól 5400 forintra emelkedik a leadott anyatej ára.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megkezdődhet Debrecen keleti városrészének felvirágoztatása
Ilyen komplex fejlesztés Magyarországon először valósul meg.
Tényszerűen a személyi kölcsönökről: Mikor és kinek érdemes felvenni őket?
Fontos tudni, hogy a személyi kölcsönök kinek és mikor jelenthetnek jó megoldást.
A világ legnagyobb tojásrántottáját készítették el Debrecenben
A 75 ezer tojásból mintegy 30-35 ezer adag rántotta készült.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Augusztus 18-án, 19:00 órától a budapesti Bazilika előtti téren újra felcsendül a zene.
Technikusokat avattak a Mechwartban
Technikusokat avattak a Mechwartban
Több mint 250 bizonyítvány talált gazdára.
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?