Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó másodpercben dőlt el a Zalaegerszeg-Debrecen rangadó

| 2020. 12. 27. | 21:46:00
Ronald Moore hárompontosával nyert a DEAC.
Az utolsó másodpercben dőlt el a Zalaegerszeg-Debrecen rangadó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétszeres hosszabbítás után, Ronald Moore utolsó másodperces hárompontosával 93-90-es győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 16. fordulójában Zalaegerszegen.

A Szolnok ellen kiállított Kovács Adrián egy mérkőzéses eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, a vezetőedzői feladatokat ezúttal segédje, Andjelko Mandics látta el. Álmosan kezdődött a találkozó, a csapatok nehezen vették fel a játék ritmustát. Három perc elteltével Polyák egy hárompontossal, Moore pedig egy gyorsindítással törte meg a csendet, időt is kértek a hazaiak (2-8). Nem sikerült megtörni a DEAC lendületét, a következő két támadásból újabb két kosár is született, így a negyed derekán már kétszámjegyűre nőtt a differencia. A vendéglátóknál egyedül a „fiatal poszton” játszó Bonifert tudott eredményes lenni, az első hét percben csak az ő hét pontja került fel az eredményjelzőre.

A folytatásban Donaldson vezérletével ugyan négy pontra zárkózott a ZTE, de a fegyelmezett védekezésnek, a gyors támadásoknak és Drenovac ponterős játékának köszönhetően 25-14-es debreceni vezetéssel zárult a játékrész.

Guyton közelije nyitotta a második etapot, majd Donaldson, illetve Somogyi küldtek a helyére egy-egy hárompontost. Ezt követően megrázták magukat zalaiak, Delas hármasával újra tízen belülre kerültek, ezúttal már Andjelko Mandics volt kénytelen magához hívni övéit (25-32). Az egyperces szünet után sem változott a játék képe, a hajdúságiak nem tudtak gyors támadásokat vezetni, felállt védelem ellen pedig tanácstalanok voltak. Az Egerszeg három perccel a nagyszünet előtt kettőre zárkózott, majd Drenovac törte meg a közel öt perces debreceni kosárcsendet egy kettő plusz egyes akcióval. Ez sem állította meg a hazaiakat, Völgyi hármasával már csak egy volt közte, jól jött a nagyszünetet jelző duda a Debreceni Egyetem alakulatának (37-38).

A fordulás után Gleen középtávolijával a találkozó során először vette át a vezetést a Zalaegerszeg, melyet nagyjából 15 másodpercig élvezhetett, hiszen Somogyi egy duplával, Polyák pedig egy triplával válaszolt. Érezhetően mindkét csapat igyekezett limitálni az ellenfél gyors támadásait, öt az öt ellen pedig csak szenvedtek a felek, így állandósult a döntetlenközeli eredmény. A kissé szürke harmadik negyedet Szabó Zsolt ziccere zárta, így 57-56-os hazai előnnyel várhatták a záró felvonást.

A negyedik negyedet a DEAC kezdte jobban, Moore és Guyton kétpontosai után Hines zsákolt be egy indítást (58-62). Hiába egyenlített szempillantás alatt a ZTE, Hines két lecsorgót is vissza tudott tenni, így a maradt a minimális hajdúsági vezetés. A forgatókönyv a folytatásban sem változott, Polyákék elléptek 3-4 ponttal, a kék-fehérek pedig pár percen belül felzárkóztak rájuk. Három perccel az órán még mindig döntetlen volt az állás, mikor Donaldson kiszorított helyzetből dobott egy extra hárompontost (74-71). A szintén nagyszerű napot kifogó Drenovac hozta közelebb övéit egy tranzíció után, majd Duran kettesére Guyton válaszolt távolról, így negyvenegy másodperccel a rendes játékidő vége előtt még semmi sem dőlt el (76-76).

Bár mindkét gárdának meg volt az esélye a meccs lezárására, több kosár már nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

Gleen ziccerével indult a ráadás, melyre Guyton válaszolt egy hárompontossal. Vuko egy zsákolással fordított, majd Tóth Ádám forgatta meg védőjét a gyűrű alatt (80-81). Hines ugyan elképesztő nagy blokkolást mutatott be egy perccel az első hosszabbítás vége előtt, de Szabó egy távolival újra előnyhöz juttatta övéit (83-81). Tóth egy zsákolással ismét egalizált, s bár ismét mindkét csapat támadhatott a győzelemért, ezúttal sem sikerült betalálni, így tovább tartott a túlóra.

Delas és Szabó dupáival már négypontos fórban voltak a hazaiak, de Tóth két büntetővel és egy kettő plusz egyes akcióval fordítani tudott (87-88). A center az ellentámadásból egy elképesztően fontos blokkot mutatott be, majd a Drenovac kihagyott közelije után a támadó lepattanót is visszaszerezte, így már faultolni volt kénytelen a ZTE. Moore higgadt maradt a büntetővonalról, de még mindig volt 10 másodperce az egyenlítésre a házigazdának. Duren hármasát szabálytalanul szerelte Guyton, a hátvéd pedig köszönte szépen, és mindhárom büntetőt értékesítette (90-90). Öt másodperc még mindig volt hátra, debreceni időkérés után pedig Moorehoz került a labda, aki a dudaszó pillanatában 8 méterről bevágta a sorsdöntő triplát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lázár János együttműködést ígért a debrecenieknek
Lázár János együttműködést ígért a debrecenieknek
A Nagytemplom mögött találkozott a helyiekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen Drive: több buszjárat is terelőútvonalon
Debrecen Drive: több buszjárat is terelőútvonalon
Május 24. és 26. között változik a járművek közlekedése.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.