Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus utolsó hétvégéjén is érdemes felülni a Zsuzsira

| 2021. 08. 26. | 19:31:00
Debrecen egyik legnépszerűbb családbarát attrakciója.
Augusztus utolsó hétvégéjén is érdemes felülni a Zsuzsira
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyár lassan a végéhez ér, hamarosan az iskolába is becsöngetnek, így érdemes kihasználni az utolsó szabad napokat és a nyári élményeket megkoronázni egy feledhetetlen kisvonatozással! A Zsuzsi Erdei Vasút augusztus utolsó hétvégéjén is izgalmas programokkal várja mindazokat, akik a természet közelségére és tartalmas kikapcsolódásra vágynak. 

Debrecen egyik legnépszerűbb családbarát attrakciója, az idén 139 éves Zsuzsi Erdei Vasút egész nyáron fáradhatatlanul szállította az utasokat, akiket hétről hétre izgalmas programokkal várt a hármashegyi pihenőerdőben. A nyár lassan véget ér, a Zsuzsi azonban továbbra sem pihen, augusztus utolsó hétvégéjén és szeptember folyamán is olyan programokkal kedveskedik utasainak, melyek garantáltan maradandó élmények lesznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A soron következő hétvégén legnépszerűbb programjaikkal készülnek: augusztus 28-án, szombaton újra zakatol a Mesevonat, augusztus 29-én, vasárnap pedig a Madársuli érkezik ismét közkedvelt „tanítványaival”.

Pár hete hatalmas siker volt a népszerű mesék világát megidéző Mesevonat, ami szombaton újra mesés kalandokkal várja a családokat. Ezúttal is lesznek interaktív meseelőadások és izgalmas feladványokkal színesített erdei meseösvény, valamint gólyalábas produkció, hennafestés és alkotókuckó. A gyerekeket 9 óra 45 perckor, a kisvonat indulása előtt Szentgyörgyi Rozi és a Kuckósok rövid meglepetés előadása várja a Ruyter utcai kiinduló állomáson. Az utazást követően, Hármashegyalján Kiss Gergely Máté, a Csokonai Színház színművésze gólyalábon köszönti a leszálló utasokat, akik a Természet Háza melletti pihenőhelyen  A répa című interaktív meseelőadást nézhetik meg Szentgyörgyi Rozi és a Kuckósok előadásában. Ezúttal is jelen lesz Sőrés Rozka mesemondó és Réti Tibor előadóművész, akik izgalmas láncmesékkel és zenés meseelőadással szórakoztatják majd a közönséget. Az alkotókuckóban a gyerekek természetes anyagokból készíthetnek vidám alkotásokat, fakorongokból különböző erdei állatokat és famozdonyos nyakláncot, de lesz hennafestés is. Az erdei meseösvényen haladva, pedig titkos kódokat lehet majd megfejteni, amiért természetesen a jutalom sem marad majd el.

A Mesevonat augusztus 28-án, szombaton 10 órakor indul a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 13 órakor indul vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe.

Augusztus 29-én, vasárnap a Zsuzsi Erdei Vasút állandó vendége, a Madársuli érkezik újra Hármashegyaljára, akik ezúttal a Föld leggyorsabb madarairól tartanak interaktív előadást és bemutatót. Az érdekességeket természetesen igazi madarakkal demonstrálja majd Imre István madarász, a Madársuli alapítója, így jelen lesz Jenő, a vándorsólyom, akinek lehetőség lesz majd testközelből tanulmányozni minden porcikáját, hogy megtudjuk, hogyan válhatott faja a Föld leggyorsabb állatává, hogyan élik mindennapjaikat a vándorsólymok és lesznek az ember társai a solymászatban. Az interaktív bemutató után a szelfizés sem maradhat el a Madársuli többi növendékével, Törpivel, a kis kuvikkal és a beszélő papagájokkal, de most is lesz bátorságpróba, így a gyerekek saját maguk reptethetik majd meg a program főszereplőjét, Jenőt. 

A programra 8:30-kor és 11:15-kor indulnak a járatok a Ruyter utcai kiinduló állomásról és 10.00, valamint 13.00 órakor indulnak vissza Hármashegyaljáról Debrecenbe. A Zsuzsi Erdei Vasút aktuális menetrendje és további programjai itt olvashatók: https://zsuzsivasut.hu 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszló gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Tíz év után csökken a magyar termőföld ára
Közép-Magyarországon a legdrágább, majd az Alföld következik. Észak-Magyarország a legolcsóbb.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés