Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Álomszerű fordítással nyert a DVSC a Ferencváros otthonában

| 2023. 05. 20. | 21:36:00
A debreceniek a harmadik helyre törtek elő.
Álomszerű fordítással nyert a DVSC a Ferencváros otthonában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy kapott gól nélküli mérkőzést követően érkezett a már bajnok Ferencváros otthonába a DVSC, amely úgy lépett pályára szombaton este, hogy a harmadik helyért mindenképpen győznie kell. Csakhogy a 2014 nyarán átadott új Fradi-stadionban ezt megelőzően összesen tizenegy alkalommal lépett pályára a Lokomotív, de csak három döntetlenre volt jó, kilenc zakó mellett.

A Ferencváros korántsem a legerősebb összeállításában kezdett az utolsó hazai bajnokiján, így már a kezdőrúgás előtt nőttek valamelyest a debreceni esélyek.

Az első negyedórában enyhe ferencvárosi mezőnyfölényt könyvelhettünk el, helyzetek nélkül. A DVSC sok labdát szerzett, de azzal lendülettel mind el is adta. A pontatlansága miatt ígéretesnek tűnő akciók haltak el. A 16. percben Megyeri hozta össze az első helyzetet a Ferencvárosnak: egyszerűen elpasszolta magát, ebből próbálkozhatott közelről Ryan Mmaee, de a Loki-kapus nagyot védve javított. A 21. percben Dzsudzsák tesztelte Dibuszt 20 méterről - feljegyezhettük az első debreceni kapura lövést! Ezzel együtt állandósulni látszott a hazai fölény.

Fél óra játék után – rejtélyes módon – lent maradt Megyeri, és hosszú ápolás után arra jutottak a debreceni csapatorvosokkal, hogy nem folytathatja a játékot, így Blagojevics mester kényszerű cserét hajtott végre: Milosevics állt be a debreceni kapuba. Később az a hír jött a debreceni kispadról, hogy Megyeri bal lába zsibbadt.

A 36. percben Kiziridisz fejében volt a Loki-gól, de ott is maradt: Kusnyir remek, jobb oldali beadása után nagy helyzetben csúnyán mellé fejelt. A 43. percben Pászka forgatta meg a kést bennünk, amikor a tétova debreceni védők között begyalogolt a debreceni tizenhatosra a jobb oldalon, majd ballal a jobb felsőbe csavart (1-0). Egy perc múlva Lisztes hozta helyzetbe Zachariassent, de ő három méterről fölé bombázott. Kisvártatva Lisztes is kihagyott egy ziccert, majd Marquinhos szerzett lesgólt. A debreceni védelem ekkor átjáróház volt.

Így aztán az első 45 percben meglehetősen szerény teljesítményt nyújtó, a labdaeladásból alighanem rekordot felállító DVSC örülhetett, hogy csak egygólos hátrányban ment pihenőre.

Szünet után egy formás debreceni akciónak örülhettünk, és reméltük, hogy ez nem csak egy felvillanás. A győzelemhez ugyanis jóval aktívabb támadófoci szükséges, mint amilyen az első félidei volt. Sajnos azonban a pontosság továbbra sem tartozott a DVSC erényei közé ezen a mérkőzésen.

A második félidőre mindenesetre két támadó szellemű középpályással, Varga Kevinnel és Bódi Ádámmal próbált erősíteni a Loki szakmai stábja, és feljebb is tolta harcállását a csapat. Csak ennyi kellett a gólhoz! A 64. percben Dorian Babunski nagyszerű egyéni teljesítmény után kiegyenlített! A macedón csatár két Fradi-védővel a nyakán tört be a tizenhatoson belülre, ott „elküldte gyufáért” Pászkát, majd 12 méterről a jobb alsóba lőtt (1–1).

Láss csodát, kisvártatva újra betalált a Loki! Varga Kevin jobbról adott be, Dibuszt saját embere zavarta, így került a labda Babunskihoz, aki jókor volt jó helyen, és közelről a kapuba helyezett (1–2).

Sajnos a gólörömbe belesérült Dzsudzsák Balázs, így újabb nem tervezett cserére kényszerült a DVSC, de a 75. percben újabb gólt szerzett, mégpedig tizenegyesből! Manrique-vel szemben szabálytalankodott Gojak, de a bíró nem ítélt büntetőt. A VAR több perc után jelezte a játékvezetőnek, hogy nézze meg az esetet. Erdős végül azt látta, amit mi, azaz nyilvánvaló tizenegyes! Bódi biztos lábbal értékesítette a büntetőt, így kétgólos előnybe került a Loki (1–3).

A debreceni tábor örömmámorban úszott, a fradisták pedig némán figyelték a nagy debreceni fordítást.

A hajrában nagy erőket mozgósított a Ferencváros, de a DVSC fegyelmezetten védekezve őrizte az előnyt, sőt, még növelhette volna is azt!

Mindez azt jelenti, hogy a DVSC története során ötödik alkalommal nyert a zöld-fehérek otthonában, és a harmadik helyre tört előre a tabellán! Az utolsó fordulóban, egy hét múlva az Újpest lesz a piros-fehérek vendége. Igazi futballünnep lehet Debrecenben!

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic (DVSC): Nagyon boldog vagyok, dicséret jár a játékosoknak. Az érzést érdemeltük meg, ami bizonyítéka az elmúlt 8-9 hónapban végzett munkának. Hittem a mai győzelemben természetesen, a mérkőzésen lehetőségük volt a játékosoknak, hogy megmutassák önmagukat és jobbak legyenek. Még nem vagyunk a dobogón, és egy nehéz mérkőzés lesz az Újpest ellen, ami sokkal nehezebb lesz, mint amilyen a Ferencváros elleni volt. Nem azért, mert az Újpest jobb csapat, mint az FTC, hanem azért, mert nagyobbak az elvárások.

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): A csapat is le van sújtva, nem beszéltünk hangosan az öltözőben, mindenki tudja, mik voltak a hiányosságok. Vannak hiányzó játékosaink, és nem mindenki a posztján játszott. Ilyen szinten ki kell használni a helyzeteket, négy perc alatt két gólt kaptunk. Ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk, a drukkolók végig biztattak bennünket, és csalódást okoztunk nekik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Bővítik az ipari területet Bárándon
Műhely, út és parkoló is épül.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.