Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vád: ékszerboltot akartak kirabolni Debrecenben

| 2023. 01. 20. | 15:22:00
Több mint 48 millió forint értékű ékszer és közel 4 millió forint készpénz volt a boltban.
A vád: ékszerboltot akartak kirabolni Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a két szerb vádlottnak az ügyében, akikkel szemben társtettesként, fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a szerb testvérek 2022 januárjában átutazóban tartózkodtak Magyarországon, Debrecenben az ismerőseiket keresték fel. Az idősebb férfi 2022. január 20-a körül Debrecen belvárosában felfigyelt egy kis ékszerboltra és megfigyelte, hogy ott kizárólag egy személy dolgozik. A férfi bement az üzletbe és azt a látszatot keltette, hogy aranyláncot akar vásárolni, közben felmérte a környezetet, illetve a bolt árukészletét. A vádlott végül megállapodott az eladóval, hogy vastagabb ékszert szeretne, amit a sértett megrendelt számára.

A testvérpár ezt követően megbeszélte, hogy a kiszemelt ékszerboltot kirabolják. Az idősebb férfi szerzett egy gáz-riasztó fegyvert, a testvére pedig magával vitt egy sporttáskát és több gyorskötözőt, majd 2022. január 27-én a nyitást követően megjelentek a sértett ékszerüzletében. Először az idősebb férfi ment be és az egyedül lévő sértettől kérte, hogy mutassa meg neki a kirakatban lévő aranyláncokat. Eközben lépett be a helyiségbe a társa, aki a nála lévő gáz-riasztó fegyvert a sértettre fogta. A sértett ekkor közölte a vádlottakkal, hogy vigyék el az üzletben található értékeket, azonban ennek ellenére a két vádlott rátámadt a férfira, ököllel többször megütötték a fejét és a 83 darab, közel 4,5 millió forint értékű aranygyűrűt tartalmazó tálcát beletették a sporttáskába. A bántalmazott eladó igyekezett erőteljesen megakadályozni a táska elvitelét, ezért a vádlottak azt és a gáz-riasztó fegyvert is a helyszínen hagyták, majd elmenekültek a helyszínről.

A vádlottak a közelben leparkolt Fiat Seicento típusú személygépkocsihoz futottak, miközben két járókelő próbálta őket utolérni. A szerb vádlottak beültek a gépkocsiba, majd azzal elhajtottak. Elfogásukra több egységet is bevetett a rendőrség, Debrecen belvárosában üldözték rendőrök a vádlottakat, akiket 10 óra 30 perc körül fogtak el, miután a testvérek a meneküléshez használt gépkocsival a Csapó és Bercsényi utcák sarkán parkoló több gépjárműnek nekiütköztek és azokat megrongáltak.

A bűncselekmény elkövetésének időpontjában az ékszerboltban több mint 48 millió forint értékű ékszer és közel 4 millió forint készpénz volt, amelyet a vádlottak meg akartak szerezni.

A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, intenzitására és kitartó jellegére fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezésének lehetősége.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben 10 év, míg a másodrendű vádlottal szemben 8 év fegyházbüntetést indítványozott, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. Az elsőrendű vádlott a korábban megtartott előkészítő ülésen nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Fülöp-szigetekről érkezett férfiakat szállásoltak el az ingatlanban.
Hirdetés
Hirdetés
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Az 56 éves férfit letartóztatták.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!