Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hírnév kapujában állókat is segítik a Debreceni Egyetemen

| 2021. 11. 10. | 16:00:00
A mentorprogram eredményeiről egyeztettek.
A hírnév kapujában állókat is segítik a Debreceni Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem mentorprogramjának eredményeiről, valamint a következő tanévben várható szakmai feladatokról egyeztettek a programban résztvevő szakemberek és hallgatók a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete által szervezett online workshopon.

A mentorprogramot az országban elsőként a Debreceni Egyetem vezette be, hogy segítse élsportoló hallgatóit a tanulás és a sport összehangolásában.

Az egyetemi mentor feladata, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje és segítse a sportolót egyetemi tanulmányainak előre jutásában, a mentorált hallgatóval azonos szakon tanuló tutor pedig a napi szintű ismeretátadással támogatja a pártfogoltját. A programban jelenleg tizenhárom sportágból 33 sportoló hallgató vesz részt. – Több százan kapcsolódtak már be a kezdeményezésbe, a Debreceni Egyetem mentorprogramjának a kezdetektől részese volt az intézmény egyetlen olimpiai bajnoka, Risztov Éva hosszútávúszó, de voltak közöttük olimpikonok, világbajnokok, magyar bajnokok, válogatottak. Akik többet vállalnak, többet is érdemelnek, segíteni kell őket, hiszen a magas szintű sportolás időigényes, akárcsak a tanulás. Az egyetem úgy ítéli meg, hogy akik sportolnak, azok az intézmény legjobb hírvivői. A mentorok, tutorok mellett minden oktató fontos szerepet játszik, ezért van olyan sportbarát környezet az egyetemen, ami lehetővé teszi, hogy folyamatosan bővüljön a DEAC-család is. Új törekvésünk, hogy a középiskolás korosztályt is megszólítsuk – fogalmazott Jávor András, a DEAC elnöke.

Balogh László, a Debreceni Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója kiemelte:

a Debreceni Egyetem a legjobb példa arra, hogy a sportot, a tudományt és a tanulást összhangban és eredményesen lehet folytatni.

– Általában azok, akik rivaldafényben vannak, többet kapnak, viszont akinek már csak egy lépés hiányzik, hogy válogatott kerettag legyen, vagy döntőbe jusson valamilyen nemzetközi versenyen, arról sokan elfeledkeznek. Fontosnak tartjuk, hogy azokat is támogassuk, akik már ott vannak a nemzetközi élmezőny és a hírnév kapujában – fogalmazott az intézetigazgató.

Az online eseményen a mentoráltak, valamint mentoraik és tutoraik beszámoltak az eddigi felkészülések, együttműködések eredményéről, valamint a programba újonnan belépőkkel történt kapcsolatfelvétel tapasztalatairól is. Mint elhangzott: a mentoráltak kivétel nélkül együttműködők, magas szinten teljesítenek a sportban és a tanulásban egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
A szoboszlói teniszezőnek most nem volt szerencséje.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Napelemes pályázat: hamarosan indulnak a kifizetések
Rendkívül népszerű volt a kezdeményezés.
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés