Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC is ütött egy szeget a Vidi koporsójába

| 2023. 04. 30. | 19:13:00
A debreceniek kemény csatában diadalmaskodtak.
A DVSC is ütött egy szeget a Vidi koporsójába
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokak szeme könnybe lábadt a DVSC-Fehérvár derbi előtt, amikor a kezdőrúgást a Loki 102 éves szurkolója, Sanyi bácsi végezte el. Elmondása szerint 5 éves kora óta, tehát 97 esztendeje szorít a piros-fehéreknek, és teljesen ép szellemileg, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a találkozó előtt ráköszönt a DVSC egykori kapusára, Horváth Bélára, nevén szólítva a cerberust, aki már lassan 30 éve abbahagyta az aktív játékot.

Az MLSZ-től kegyelmet kapó Dzsudzsák Balázzsal állt fel a Loki, amely rögtön kezdeményezőleg lépett fel a több mint 6 ezer néző elvárásainak megfelelően, de a kezdeti próbálkozások nem vezettek sikerre. Varga Kevin ugyan kapott egy forintos labdát Dzsudzsáktól, de rossz labdaátvétel miatt nem lett belőle komolyabb helyzet.

A kiesés ellen küzdő Fehérvár fegyelmezetten védekezett, a DVSC sehogyan sem talált a rést a falon. A 15. percben Megyerinek kellett védenie, vagyis az első vendégakció végén máris lövőhelyzetig jutott a Vidi, meg aztán szépen, lassan és biztosan átvette a játék irányítását. A 24. percben egy meleg helyzetet is megúszott a Loki: 18 méterrről végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat, Dárdai lövése nem sokkal ment fölé.

A debreceni akciók a Lokira sajnos gyakran jellemző pontatlanság miatt már a mezőnyben elhaltak, nem véletlenül volt rettentően mérges Blagojevics mester a kispadnál. A 34. percben végre eljutott a DVSC az első nagy lehetőségig: Dzsudzsák finom perdítése után Babunski éles szögből, estében lőtt, de Kovács kapus a helyén volt. A 40. percben Loncar lövése lepte a hálóőrt, de üggyel-bajjal azért menteni tudott.

Az első félidő összességében messze elmaradt a várakozásainktól.

Szünet után rögtön egy nagy Loki-helyzet hozta lázba a nagyérdeműt. Dzsudzsák játszotta meg spanyol társát, Manriquét, aki ballal a bal kapufa tövét találta telibe 16 méterről. Néhány perc múlva már a kapufa sem tudott segíteni a Vidin. Szécsi, Dzsudzsák, Kusnyír és Babunski volt a labda útja. Utóbbi tette fel az i-re a pont, a jobbról belőtt labdát becsúszva továbbította védhetetlenül a jobb alsó sarokba (1–0).

A 60. percben Dzsudzsák ívelt be jobbról, Babunski mindenkit megelőzve a bal alsó sarokba fejelt, de a bírók hosszú videózás után lest állapítottak meg.  Ez nem szegte a kedvét a Lokinak, amely tovább hajtott, de a hátrányban lévő fehérváriak is felpörgették a játékukat, és Tavares fejese révén kis híján egyenlítettek a 68. percben.

Az idő múlásával a feszültség is nőtt a pályán. Karakó játékvezető gyakran nyúlt a zsebéhez a sárga lap után, a végén pedig a piros is villant egy fehérvárinak. A vendégeket sürgette az idő, és meg is dolgoztatták a debreceni védelmet.

A 78. percben minden eldőlt! A DVSC balról, a kaputól 20 méterre szabadrúgáshoz jutott. Dzsudzsák és Bódi is készülődött, végül utóbbi végezte el, labdája a sorfalon megpattanva a fehérvári kapu jobb sarkában landolt (2–0).

„NB II., Nyugati-csoport!”

- skandálta a debreceni B-közép a fehérvéri tábornak. Ezzel a vereségével tudniillik a Vidi meglehetősen nehéz helyzetbe került. A DVSC azonban ragad a Paksra, vagyis továbbra is versenyben van a dobogóért, és a következő fordulóban éppen az atomvárosba látogat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Döntetlennel zárt a DEAC, remekelt a kis Loki
Döntetlennel zárt a DEAC, remekelt a kis Loki
A Hajdúböszörmény, valamint a Hatvan csapatával csaptak össze a debreceniek.
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára: a szövetségük nem csak kormányváltást akar
Dobrev Klára: a szövetségük nem csak kormányváltást akar
A Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, tömegek várják, hogy hazánkban előrehozott választások legyenek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
DK: Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra
Dobrev Klára szerint ha nem állítjuk meg Orbánt, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján.
A környezetterhelést mutató jelölést vezetnének be az élelmiszerekre
A GVH szerint ez megkönnyítené a tudatos fogyasztói döntést.
Hamarosan aszfaltozott lehet a Salakos utca
Készülhetnek a debreceni fejlesztés tervei.
Hajdú-Biharban is véget vet az áprilisi nyárnak a hidegfront
Hajdú-Biharban is véget vet az áprilisi nyárnak a hidegfront
9-17 Celsius-fokra csökken a hőmérséklet napközben.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!