Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debrecen Drive-on még buszozni is lehet!

| 2023. 05. 28. | 11:54:00
A járműseregszemle egyik sztárja az Inter Traction Electrics Kft.
A Debrecen Drive-on még buszozni is lehet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden, ami mozog! – akár ez is lehetne a szlogenje a Nagyerdei Stadion körül május 26-28. között megtekinthető legfőbb látványosságának. Igen, a harmadik alkalommal megrendezett Debrecen Drive-ról van szó, ahová a Cívishír is ellátogatott. A legapróbb motoroktól gyakorlatilag a kamionokig mindent megismerhet a több ezres közönség, mi több, még csónakokat, – kis túlzással hajókat – is láttunk.

Aztán különlegességekre akadtunk a stadion északi bejárata közelében! Autóbuszokra, autóbusz alvázra!

És ez nemcsak a járművek mérete, a bennük szállított személyek száma miatt különleges, hanem azért is, mert ezeket a buszokat Debrecenben készítik, és a közösségi közlekedési eszközökkel utazók nap mint nap használják is azokat. Az Inter Traction Electrics Kft. bemutatóhelyére érkeztünk.

Azt hinné az ember, hogy a legmenőbb autómárkák bemutatóinak nem lehet konkurense, ott tömegek tolongtak egy-egy járműsimításért, fotóért, ám a buszoknak is megvolt a maga közönsége. Kisgyermekes családok színezték a Mercedes Sprinter utcaképben ábrázolt sziluettjét, elidőztek a debreceni közlekedésben használt Citaro busz fedélzetén. Nem hiába töltöttek több időt a járművön, hiszen ez csak más, mint a busz mindennapi használata, amikor sietni kell a fel-, majd a leszállással, utazás közben pedig kapaszkodással tartani magunkat egyensúlyban.

Most el lehetett időzni a vezetőfülke előtt, üldögélni és beszélgetni a fedélzeten, ha pedig kérdés akadt, az Inter Traction Electrics szakemberei mindenre tudták a választ.

Természetesen mi is szóba elegyedtünk a cég vevőszolgálatának egyik munkatársával, Tóth Tiborral. Tőle tudtuk meg, hogy társaságuknak a bemutatkozás a célja a Debrecen Drive-on való részvétellel, és ennek megfelelően eddig minden ilyen rendezvényen itt voltak. – Szeretnénk, ha az emberek megismernék azt a céget, ami sok szállal kötődik Debrecenhez. Magyar fejlesztésű, magyar alapanyagokból, magyar, azaz debreceni emberek munkájával készülő buszokról van szó, amelyek az elektromos voltukkal a világ közösségi közlekedésének az élvonalát képviselik. A közösségi közlekedésben résztvevő járművek fejlesztésében sem lehet más a cél, mint a személygépkocsi-gyártásban: gyorsan, biztonságosan, környezetkímélő és energiatakarékos módon célba juttatni az utasokat. Csak itt a léptékek másak. Nem 4-8 embert, hanem adott esetben közel 100-at is szállítunk, ezért nálunk hatványozottan érvényesül a biztonság, a környezetvédelem és a takarékosság. Egy autóbusz alvázat, egy Mercedes Vito és egy Citaro buszt hoztunk ki a Debrecen Drive-ra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Baleset az M3-M35 csomópontjánál
Baleset az M3-M35 csomópontjánál
Egy személykocsi szalagkorlátnak csapódott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.
Szakítanának a fenntarthatatlanná vált gyakorlattal a reformátusok a Püspöki palotában
Ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig, az összes ingatlan elértéktelenedik – érvelnek.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.