Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Isten országa a Tócóskertben

| 2022. 12. 03. | 15:08:00
Görögkatolikus templomot szenteltek, Szocska A. Ábel tanulságos történetével.
Isten országa a Tócóskertben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felszentelték a Debrecen-Tócóskerti Szentháromság elnevezésű görökatolikus templomot december 3-án a Holló László sétány mellett.

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök (képünkön) beszédében többször megismételte: „Isten országa köztetek van”, ez a mondat pedig a templom jelentőségét is összefoglalja. – Azzal, hogy Krisztus meghirdette Isten országát, amely köztünk  van, mondhatni, a szívünkben van, feladatot is ránk bízott: annak hordozását és továbbadásának szükségességét. Tudni kell, mi az, ami igazán fontos az életünkben. Olyan sokat várunk, olyan sok mindenre helyezünk hangsúlyt… Debrecen az egyik legjobban fejlődő város, itt történt az utóbbi években a legtöbb beruházás, de vajon hányan járnak templomba, mennyien veszik komolyan az örömhírt, hogy Isten országa köztünk van? Mit jelent számukra a karácsony ünnepe, amelyre készülünk? Vajon ezen az örömhíren van a tényleges hangsúly? – fogalmazott a megyéspüspök, hozzátéve, sokszor elmegyünk egy-egy ünnep mellett, miként e templom mellett is megtörténik ez.

– Nem olyan rég, egy hideg, januári napon egy ember hegedülni kezdett egy metróállomás kijáratánál. Az arra járók hallhatták, hogy a hangszeren egy mester játszik. Háromnegyed órán át hegedült ez az ember, de mindösszesen huszonheten dobtak a persenyébe pénzt, összesen harminckét dollárt. Az is kiderült, hogy nem többen, mint heten álltak meg egy percnél tovább hallgatni a muzsikát. Ha az elhaladók tudták volna azt, hogy ki játszik a hegedűn, és mit ad elő, megálltak volna jobban odafigyelni rá? – osztott meg egy valóságos történetet Szocska A. Ábel templomi hallgatóságával.

A zenész nem volt más, mint a Grammy-díjas Joshula Bell, aki Bach legnehezebb, legszebb darabjait adta elő egy 18. századi Stradivari-hegedűn. Három nappal korábban pedig egy bostoni hangversenyteremben játszott telt ház előtt, ahol a legolcsóbb jegyek is száz dollárba kerültek. Joshula Bell ugyanazzal a lelkesedéssel, odaaadással hegedült akkor és a metróállomáson is; Isten országa köztetek van… hányszor megyünk el mellette figyelmetlenül? – szólt a megyéspüspök.

A 380 milliós beruházással elkészült – Fiers Márton és Lovas Katalin által tervezett – templom alapkövét 2020 közepén rakták le. A mostani felszentelésben Szocska A. Ábel mellett részt vett Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök. A népes hallgatóságban jelen volt Papp László, Debrecen polgármestere és Pósán László országgyűlési képviselő.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés