Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legcsúszósabb debreceni advent jön

| 2022. 11. 14. | 16:06:00
A Covid immár az ünnepi menetet sem teszi tönkre.
A legcsúszósabb debreceni advent jön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Áremelkedések ide, kényszerű takarékosság oda, ha nem is a szokott fényességgel, de megrendezik a Debreceni Advent programsorozatát november 26. és december 23. között vásárral, korcsolyapályával, koncertekkel, ünnepi menettel – derült ki a november 14-i sajtótájékoztatón.

Elhangzott: az első adventi vasárnap, november 27-én délután fél öttől a Régi Városházától a Nagytemplom elé vonul a menet gyertyát gyújtani (mint a koronavírus-járvány előtt), és szokás szerint ekkor kapcsolják fel a belvárosi díszkivilágítást. A játékos fények a magas energiaárak miatt ezúttal csak sötétedéstől este tíz óráig élvezhetők, viszont már a Bajcsy-Zsilinszky utca letérkövezett, megújult szakasza is a „debreceni Disneyland” része lesz. 

Az idei főtéri móka legfelkapottabb szolgáltatása valószínűleg a 750 négyzetméteres jégpálya lesz, miután december 31-el bezár a Derék utcai jégpálya (az edzőcsarnok már pktóberben sem üzemelt). A Nagytemplom előtt viszont november 26-tól január 9-ig lehet korcsolyázni ezer forint ellenében. Tanítási napokon 8-14 óra között a diákok – az iskolák regisztrációjával – ingyen mehetnek a jégre.

Debrecen polgármestere nem titkolta, számára annyi jó érzés fakad a gyermekkori adventi, karácsonyi élményekből, hogy már csak azért sem szerette volna, ha a gazdasági nehézségek miatt elengedik az adventi programokat. – Harminc faház épül a finom ételek, italok, kézműves apróságok számára. A Dósa nádor téren új fényelemeket, így „fénykanapét” alakítunk ki, sőt egy lakásbelsőt szintén igyekszünk megidézni a hangulatos fotók kedvéért – mondta Papp László.

A Mercure Debrecenben rendezett sajtóeseményen fűszeres téli itallal is kedveskedtek 

Szombatonként jégdiszkókkal készülünk a korcsolyapályán, így november 26-án a hatvanas, hetvenes évek slágerei szólnak majd –  jelezte az újdonságot Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője. Aznap este a Dósa nádor téren a Vintage Dolls, a Főnix Tűzzsonglőr Csoport és a Debrecen Big Band, míg vasárnap a Debrecen Egyetem Monteverdi Kórusa, utánuk Pál Dénes, majd a The kidney stones szórakoztatja a nagyérdeműt  (a további események elérhetők lesznek a Főnix weboldalán).

December 3-5. között az adventi kuckóban folyamatosan várja a Mikulás a gyerekeket, a versmondást, az éneklást szaloncukorral jutalmazza.

A Debreceni Advent egyik programja a Havervagy csapatának felfedező, közösségteremtő játéka, míg december 10-én ismét megrendezik a Ronda Pulcsis Futást a Baltazár Dezső térről indulva. A táv 5 kilométer egyéniben vagy váltóban, a gyülekező állomáson sportolókkal, ismert arcokkal melegíthetnek be a résztvevők.

A debreceni Neopac ügyvezetője a különleges karácsonyfáról is beszélt

A programsorozat főtámogatója, a műanyag tubusokat gyártó Neopac Hungary Kft. ügyvezetője, Oláh Csaba a debreceniségük mellett arról beszélt, hogy igyekeznek tenni a fenntartható működésért. Ennek jegyében 10 ezer négyzetméternyi napelemmel látták el a gyáruk tetőszerkezetét, valamint újrahasznosított anyagokból is gyártanak tubusokat. A Neopac egy LED karácsonyfát állít fel a Dósa nádor téren a közösségi – debreceni – összetartozás szimbólumaként.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
A fóliasátrakban már érik a magyar szamóca
Május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret.
Hirdetés
Hirdetés
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Azonnal riasztották a debreceni tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.