Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégén Zamat Fesztivál Debrecenben!

| 2022. 09. 14. | 13:49:00
Változatos programok, különleges ízek a Nagyerdőn. 
Hétvégén Zamat Fesztivál Debrecenben!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különleges ízekkel, változatos, minőségi programokkal várják a látogatókat szeptember 16. és 18. között a debreceni Zamat Fesztiválon, a Nagyerdei Stadion környékén. 

Az esemény szeptember 14-i, szerdai sajtótájékoztatóján Dajka Zoltán, a fesztivál programfelelőse közölte: pénteken a rendezvény egy szakmai konferenciával kezdődik, amelyen a nehéz helyzetbe került élelmiszeripar és vendéglátás szereplőinek túlélési lehetőségéről cserélnek eszmét a résztvevők. Többek között Bíró Lajos séf és a Nánási Pál-Ördög Nóra házaspár is megosztja a koronavírus-járvány során, továbbá a jelenlegi energiaválság során szerzett tapasztalatait. 

A nagyközönség előtt pénteken este fél hatkor nyitják ki a rendezvény kapuit, elsőként az Alma zenekar ad koncertet, majd előbb a Bohemian Betyars, azt követően pedig a Bagossy Brothers Company szórakoztatja a vendégeket, de lesz nóta- és dalest, valamint neves Dj-k részvételével pénteken és szombaton is hajnalig tart a  – ismertette Dajka Zoltán (képünkön). 
A szeptember 17-i, szombati programokról szólva elmondta: mintegy 50 csapattal rendezik meg a debreceni pároskolbász-töltő versenyt, amelyre csaknem 50 csapat nevezett. Fellép többek között a Tompeti és Barátai zenekar, lesz Elvis-show, Szikora Róbert és az R-GO pedig este fél tíztől koncertezik a nagyszínpadon. Szombaton és vasárnap a gasztronómiai show-kon közismert séfekkel,  Pataki Ádámmal, Wolf Andrással és Bernáth Józseffel is találkozhatnak az érdeklődők. 

A vasárnapi programok közül Dajka Zoltán kiemelte: kilenc debreceni étterem kínálja majd a különféle finomságokat, de lesz termelői piac is, ahol nem csak a rendezvény utolsó napján vásárolhatnak a látogatók. 

Puskás István

Puskás István, Debrecen alpolgármestere hangsúlyozta: a Zamat Fesztivál nemcsak szórakoztató rendezvény, hanem a helyi gasztronómia értékeinek közvetítését is felvállalta. Mint fogalmazott: a debreceni identitás egyik fontos eleme ez, és a fesztivál a debreceni pároskolbász népszerűsítésében is komoly szerepet tölt be. 

Miklósvölgyi Péter, a szervező Campus Kft. ügyvezetője a széles kínálatból a vendéglátás jövőjéről szóló konferenciát emelte ki. Mint fogalmazott, az ágazat most, az energiaválság idején a koronavírus-járvány időszakában tapasztaltakhoz képest is sokkal nehezebb helyzetben van.

A konferenciával a vállalkozásoknak egyfajta utat szeretnének mutatni a túléléshez.

Hozzátette: idén is gondoltak a gyerekekre, a rendezvény területén hatalmas ingyenes játszótér várja őket. Az ügyvezető beszélt arról is, hogy bár az időjárás az előrejelzések szerint nem lesz ideális, de mivel valamennyi programot fedett helyszínen tartják, ez nem lehet akadálya a felhőtlen szórakozásnak.

Miklósvölgyi Péter

A Campus Kft. másik ügyvezetője, Páll László ismertette: mintegy 2700 négyzetméternyi sátorban fogadják a vendégeket, akinek azt javasolta, hogy ha gépkocsival érkeznek, akkor elsősorban a klinika felőli parkolót használják.

Liszenkó Gergely, az egyik főtámogató, a MAR-NE-VÁLL Kft. ügyvezetője közölte, lokálpatriótaként fontosnak tartják a fesztivál támogatását, és arra buzdította a helyi vállalkozásokat, hogy ha tehetik, a következő években járuljanak hozzá rendezvény sikeréhez.

A Zamat másik főtámogatója a Hajdúhús 2000 Kft., amely a többi között a debreceni pároskolbász-töltő versenyhez szükséges alapanyagot, a mintegy 150 kilogramm húst biztosítja. A cég ügyvezetője, ifjabb Papp István elmondta: örömmel támogatják a rendezvényt, amelyen a Hungarikumként is elismert terméküket, az Eredeti Cívis Debreceni Pároskolbászt is meg lehet majd kóstolni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.