Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emlékművet kapott Richter Gedeon Debrecenben

| 2022. 09. 23. | 15:31:00
A gyógyszeripari cég négyszáz munkavállalóval van jelen a cívisvárosban.
Emlékművet kapott Richter Gedeon Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepélyesen felavatták a Richter Gedeon (1872–1944) születésének 150. évfordulója alkalmából készült emlékművet szeptember 23-án az alapító nevét viselő vállalat debreceni biotechnológiai üzemében.

Mile Attila telephelyi vezető emlékeztetett, Richter Gedeon a magyar gyógyszergyártás megteremtője is, az általa képviselt értékek időtállónak és versenyképesnek bizonyultak, cége sikeresen vette a 20. század viharait. 

– Richter Gedeon 1907-ben valósította meg első, fővárosi gyárát, ma pedig négy magyarországi telephelyen 6 ezer embernek ad munkát a vállalat. Külföldön összesen 50 országban 12 ezer munkavállalóval rendelkeznek; 100 országban, mintegy 200 gyógyszerüket forgalmazzák, százmilliók használják a termékeiket – hangzott el. Debrecenben, a Határ úti ipari parkban 10 éve kezdte meg működését a Richter modern biotechnológiai gyártóegysége, ahol négyszázan dolgoznak. A cég eddig 42 milliárd forintot invesztált a cívisvárosi telephely fejlesztésébe, ahol a tíz legtöbb bevételt hozó termékükből kettőt is gyártanak. A céljuk a folyamatos megújulás, innováció a sikeres működés érdekében.

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, Richter Gedeon teljesítménye minden tiszteletet megérdemel, ugyanakkor a vállalat azért is lehet sikeres, mert az utódok méltóak ahhoz, aki az „alapot elhelyezte”. – A későbbi vezetők és munkatársaik tovább építették a gyógyszeripari céget, amelynek tevékenysége ma meghatározó Közép-Európában, rendkívül erős pozíciókkal rendelkezve a kutatás-fejlesztésben. Mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy 2012-től kezdve, támaszkodva a városban meglévő ágazati alapokra, a Richter egy debreceni cég is. Ez a telephely mindig magával marad, mert a hivalkodásnak nyomát sem tartalmazza, mégis a professzionalizmus, a magas színvonal és minőség köszön vissza minden négyzetcentiméteren. Valószínűleg ez is merítketik Richter Gedeon szellemiségéből – mondta Papp László.

Pósán László országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kalmopyrin és a Cavington is a cég terméke, vagyis életünk során gyakran találkozunk a termékeikkel, ha nem is feltétlen tudunk róla. Aláhúzta az identitás szerepének fontosságát és jövőépítő hatását márpedig egy-egy vállalatalapító értékrendje, habitusa, világlátása akarva-akaratlan visszatükröződik a cég eredményességében. Arról is beszélt. hogy a Richter-cég a nagy gazdasági világválság idején egyetlen dolgozóját sem bocsátotta el, ami filozófiát, szemléletmódot tükröz, nem véletlen, hogy rangot jelentett a munkavállalójuknak lenni. Ez ma is így van – tette hozzá a politikus.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.