Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budai elit helyről érkeznek új vezetők Debrecenbe

Cívishír | 2021. 06. 23. | 09:00:00
Mészáros Réka és Vizi Katalin váltja Bódor Editet és Koroknai Editet.
Budai elit helyről érkeznek új vezetők Debrecenbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Réka személyében a debreceni rendezvények szervezésében főszerepet játszó Főnix Rendezvényszervező Kft., Vizi Katalinéban a MODEM vezetését láthatja el új szakember a jövőben. 

Amennyiben a debreceni közgyűlés rábólint, előbbi Bódor Edit helyére érkezhet szeptember közepén, utóbbi Koroknai Edit székét veheti át júliustól – mindkét távozó mögött tartalmas, sikeres produkciók, események sorát felvonultató esztendők állnak. Mészáros Réka és Vizi Katalin debreceni szerepvállalásában közös pont, hogy az Ybl Budai Kreatív Házból tennék át a székhelyüket.

Ez a „ház” az 1882-ben nyílt, Ybl Miklós által tervezett Várkert Kioszk, amely többféle funkciót ellátott fennállása során. 1992-től tizenöt éven át Várkert Kaszinóként elegáns játékbarlangként, 2008-tól Várkert Palotaként rendezvényhelyszínként működött. 2016-ban a Matolcsy-féle Pallas Athéné Alapítványok tulajdonába került, majd a felújítását követően – 2018-tól – kulturális találkozópont kortárs képzőművészeti kiállításokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel már a jelenlegi néven.

Ennek az intézménynek lett az indulásakor a művészeti vezetője Vizi Katalin, aki három év alatt – széleskörű együttműködések révén – népszerű kiállítóhellyé tette az Ybl Budai Kreatív Házat, ahol fiatal tehetségek mellett például Bullás József, Fajó János és Hantai Simon is kiállított. Vizi – aki művészettörténetet hallgatott a Pázmányon, majd jelenkori művészettörténetre szakosodott az ELTE-n, később pedig galériavezetőként is dolgozott – szakmai koordinátorként segítette a Magyar Nemzeti Bank által kezdeményezett kortárs képzőművészeti gyűjtemény létrehozását, 2020 májusa óta pedig tagja a jegybank műalkotásokat beszerző testületének. 

Mészáros Réka az Ybl Budai Kreatív Háznál az ahhoz tartozó – jómódú külföldieknek és a hazai felső tízezernek szóló – FELIX Kitchen & Bar értékesítési és rendezvényigazgatójaként dolgozott.

Erőssége a nyelvtudás: a Corvinuson végzett közgazdálkodás és közpolitika mesterszakon, szakmai gyakorlatát az Európai Parlamentben töltötte; folyékonyan beszél angolul, tárgyalóképes szlovákul, de olaszul és franciául is megérteti magát. Tevékenykedett az Antall József Tudásközpont projektmenedzserként, felelt kreatív rendezvény- és vállalati kapcsolatokért egy rendezvényekre szakosodott cégnél (Mobil Weekend and hello IoT), majd egy hasonló társaságnál kreatív projektmenedzserként, dizájnerként dolgozott. Az előterjesztés további erősségeként említi, hogy tízéves munkája során számos nagyvállalattal és közigazgatási szervvel menedzselt együttműködéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Több mint 17 tonna hulladéktól mentesítették a Bodrog és Tisza ártereit
Több mint 17 tonna hulladéktól mentesítették a Bodrog és Tisza ártereit
Összesen 4176 zsák hulladékot gyűjtöttek össze a PET Kupa résztvevői.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
NI #mutiholdolgozol-nap: saját jövőképükbe pillantottak gyerekek
Izgalmas és interaktív feladatok, érdekes kihívások.
A BMW történetében is egyedülálló napelempark készül a debreceni gyárban
Újabb nagy lépés a károsanyag-kibocsátás visszafogása felé.
Termelői piacot építenének Hajdúhadházon
Egy fedett-nyitott helyet hoznának létre.
Műtőt alakít ki Debrecenben a hajdúböszörményi cég
Kihirdették a közbeszerzés nyertesét.
Támogatott tartalom
Mozgalmas lesz az ősz Berettyóújfaluban
Mozgalmas lesz az ősz Berettyóújfaluban
Mézes nap, szaunázás és 24 órás úszóverseny is lesz.
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Korszerűsítik a hajdúszoboszlói Lurkó Óvodát
Egy részét elbontják, a megmaradót felújítják.
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Újdonságokkal készül a Gulyás Tüzép
Élen a burkolatokban és szaniterekben.