Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Momentum: beszűkült fideszes elit vezeti Debrecent

| 2021. 01. 27. | 13:22:00
Fekete-Győr Andrásék bemutatták három országgyűlésiképviselő-jelöltjüket.
Momentum: beszűkült fideszes elit vezeti Debrecent
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két debreceni és egy vámospércsi önkormányzati képviselőjét indítja a Momentum a 2022-es országgyűlési választás debreceni egyéni választókerületeiben: Szabó Bence a Hajdú-Bihar megyei 1-esben, Mándi László a 2-esben, Kosztin Mihály a 3-asban méreti meg magát.

Fekete-Győr András pártelnök ez erről szóló január 27-i sajtótájékoztató felvezetésében leszögezte: a Momentum azért jött létre 2017-ben, mert elegük lett abból, hogy a politikáról „más sem jut az eszünkbe, minthogy lopnak, csalnak, hazudnak, magyart magyar ellen uszítanak”.

– Az elmúlt harminc évben a politikai elit mással sem foglalkozott, mint a saját önös érdekeivel, legyen az vadászkastélyépítés, adriai jachtozás, fánkozónyitás, sorolhatnám. Miközben a magyarok vágyai úgy foglalhatók össze: munkahely, iskola, kórház. Vagyis német bérek, finn, észt színvonalú oktatás, osztrák minőségű egészség. Lehet és kell nagyot álmodni, de ahhoz, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, társadalmi béke szükséges, a balnak, a jobbnak és a középnek együtt kell tudnia dolgozni, alkotni

– hangsúlyozta.

Szabó Bence (a párt észak-alföldi régióvezetője is) arról beszélt, hogy fiatal ismerősei „elhagyják Debrecent, mert a város nem nyújt jövőképet”. – Debrecent több mint 20 éve egy nagyon beszűkült fideszes elit vezeti, akik nem adnak lehetőséget a helyieknek beleszólni az őket érintő döntésekbe. Megosztották a város lakosságát, kirekesztik, Soros-ügynöknek nevezik a velük egyet nem értőket – közölte az országgyűlésiképviselő-jelölt, hangoztatva, hogy változtatna ezen.

Szabó Bence, a háttérben Mándi László

Nem tagadja le az elmúlt húsz év debreceni fejlődését, de mégis kevesli azt az elmúlt időszakban a város fejlesztésére fordítható európai uniós százmilliárdokhoz képest Mándi László, a Momentum országos választmányi elnöke.

– A fejlesztések csigatempóban araszolnak, az ígéretek nagyon lassan valósulnak meg, ha megvalósulnak egyáltalán –

emelte ki, rámutatva a 2-es villamos, a Latinovits Színház és a főpályaudvar példájára. Megjegyezte, nincs ez másként a lakótelepek, a kerékpárutak, a közlekedési csomópontok átalakítása terén sem. Két gigaberuházás viszont időre elkészült – folytatta –, a Nagyerdei Stadion és a BMW gyár területének előkészítése, ami szerintem árulkodó a Fideszről. Mándi László úgy gondolja, a debreceni Civaqua-program a Momentum politikai nyomásgyakorlására indult el. Kijelentette: a valódi teljesítményt politikai marketinggel vagy látszatmegoldásokkal helyettesíti a Fidesz. Utóbbiakhoz sorolta a debreceni zöld buszvárókat, de a Dósa nádor tér átépítését is, kevesellve a zöldfelület arányát. Ő azzal kampányol, hogy „átláthatóvá teszi a fejlesztéseket és bevonja a helyieket Debrecen életének alakulásába”.

[Beillesztett cikk: Debreceni nagyberuházások: a törlés sem kizárt, ha csak az elit érdekeit szolgálja]

A 3-as választókerület csak részben debreceni (a város északkeleti területét érinti), Nyíradony és Vámospércs térsége is beletartozik. A Vámospércsen élő Kosztin Mihály (2018-ban az Együtt jelöltje volt) elképesztő mértékűnek nevezte a kerületét érintő elvándorlást.

Kosztin Mihály, mögötte Fekete-Győr András

Olyan világban kell élnünk, ahol ezeknek a politikusoknak természetes a családtagjaik, a baráti kör különféle forrásokkal való gazdagítása – emelte meg a hangját. Szerinte elfogadhatatlan, hogy Debrecen északkeleti részén is vannak aszfaltozatlan utcák. Egyebek mellett ezért is kiemelt feladatának tekintené állami és uniós források átcsoportosítását a 3-as választókerület településeinek  látványberuházásoktól mentes fejlesztésére.

Fekete-Győr András a Cívishír néhány aktuálpolitikát érintő kérdésére is válaszolt a sajtótájékoztatót követően, a cikket itt olvashatják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.