Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jót enni nem luxus többé

| 2020. 08. 05. | 13:57:00
Művészbejáró: vannak helyek ahová nemcsak jóllakni, hanem jó nagy betűkkel ENNI járunk.
Jót enni nem luxus többé
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vannak helyek ahová nemcsak jóllakni, hanem jó nagy betűkkel ENNI járunk. Egyszerű példával élve: ilyen a legtöbb édesanya és nagymama konyhája vagy egy nyári éjszakába nyúló, illatos grillezés. És a Művészbejáró is ilyen. Színtiszta érzelem attól fogva, hogy átlépjük a küszöböt. Kicsit hazaérkezünk: voltaképp tágas, kifinomult ízléssel belakott nappali az egész, miközben tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy ennél belvárosabb belváros nincs is – a több mint száz éve működő kőszínház tövében egy elegáns vendéglátóhelyen ücsörögni (valljuk be) nagyvonalú gesztus magunk felé, amit – a város legstílusosabb ebédmenüjével együtt – igazán megérdemel az ember.

Szezonális kínálat, szűk étlap

A Kossuth utcán két éve nyílt Művészbejáró filozófiája rém egyszerű: mindenekelőtt önmagukban hiszenk – hiszen tudják, a vendég is csak akkor fog bennük. Tökéletesen látszik: a külsőség, a dizájn, a piaci verseny, de akár a koronavírus nyomán adódó átmeneti nehézség itt nem vette el senki kedvét, sőt:

– A jarvány alatti időszakban sok időnk volt gondolkodni, és odafigyelni minden apróságra, amit korábban lesöpörtünk az asztalról. Magyarországon azt vesszük észre, kettévált az éttermi vendéglátás, és kevés a valóban jó minőségű vendéglő. Ha megnézzük a nyugat-európai országokat – mint Olaszország vagy Franciaország –, szinte mindenhol tartani tudják a színvonalat, főleg ott, ahol a helyi vendégek jelen vannak. Ehhez arra van szükség, hogy odafigyeljünk a folyamatokra egészen az alapanyag beszerzésétől kezdve – mi például rendszeresen látogatjuk a beszállítóinkat, mindig azt adjuk, aminek a szezonja van: ez a tökéletes recept, na meg persze a szűk étlap. Ez a garancia arra, hogy nálunk minden friss, és az étlapon szereplő valamennyi tétel átgondolt. Sokan bedőlnek a nagy élelmiszercégek mindent elárasztó, előre elkészített termékeinek, amivel (szerintük) megkönnyítik az étterem életét, azonban ha valódi értéket szeretnénk kiadni a kezeink közül, akkor bizony ahhoz fel kel tűrni az ingujjat. Sok olyan értő vendég is van aki, tudatosan jön hozzánk, mert magas gasztronómia élményre vágyik, hiszen a konyhai munka is egyfajta művészet – fogalmazott Tóth János tulajdonos.

Miután úgy tapasztalták, a vendégek ízlése megköveteli a frissítést, a Művészbejáró konyhájának vezetését a közelmúltban Czeglédi László sokat tapsztalt séfre bízták. A szakember számos elismert konyhán bizonyította már rátermettségét, vezetői képességét. Egyik fő erénye szívesen ötvözni a tradicionális alapanyagokat a modern elkészítési stílussal. 

A bisztrójelleg egyébként – könnyedségével – minden fogás sajátja: a tányéron semmi sem sok, semmi sem túl kevés. A fokhagymalevesben nem tolakodik a fokhagyma, a krutont épp csak annyira mutatták meg a pestónak, hogy biztosan kérjünk még. A marhaoldalas omlós: olyan gyengéden üzennek az ízek, kedvünk lenne szinte hálából megsimogatni a húst. Mindez ebédmenüben összesen 1 890 forintért. Ennyi pénzért jót eszünk, minőséget – tartalmas, mégsem az elfogyasztása után órákig nyomasztó fogásokat. 

A magyar éttermi kultúrában az ebédmenü fontos szerepet játszik, és a Művészbejáróban – azon túl, hogy nagyon tudnak főzni – hisznek benne, hogy egy ebéd is lehet gyors, megfizethető élmény. Bátran higgyenek benne önök is! 

Művészbejáró
Debrecen, Kossuth utca 8.
Facebook: Művészbejáró Debrecen
www.muveszbejarodeb.hu
Asztalfoglalás: ‪+36 (30) 190 3444‬
https://www.muveszbejarodeb.hu/asztalfoglalas/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
Emberrablás Debrecenben: láncra verték áldozatukat
A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség vádat emelt a szökésben lévő elkövetők ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.