Hirdetés

Debrecenben tudják a biztos karrier titkát

unideb.hu

2020.01.17. 19:54

Debrecenben tudják a biztos karrier titkát

A Fogorvostudományi Kar 10 féléves mesterképzése nemzetközileg elfogadott diplomát nyújt.

Hirdetés

Világszintű szaktudás, gyakorlatorientált képzés és élménydús egyetemi évek várnak a fogorvosi képzésre jelentkező diákokra a Debreceni Egyetemen.

– Azok, akik a Debreceni Egyetemet választják tanulmányaikhoz, minden olyan elméleti tudást és gyakorlati képzést megkapnak, ami a mai modern, állandóan fejlődő világunkban elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy kilépve a valós életbe képessé tegye őket az önálló munkavégzésre, bárhol is fognak dolgozni a világban – vallja Bágyi Kinga, a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kar (DE FOK) dékánja. Meglátása szerint azok a fiatalok, akik a fogorvosi pálya mellett döntenek, biztos és sokrétű karrier előtt állnak. A friss diplomás fogorvos doktorok azonnal praktizálhatnak, az intézmény által kiadott oklevelet Európa szinte összes országában, a világon pedig nagyon sok helyen elfogadják. A hallgatók az ötéves osztatlan mesterképzés során az alapokon kívül elméletben és gyakorlatban is megismerkedhetnek a legújabb fogászati anyagokkal, eszközökkel, technológiákkal, modern diagnosztikai és terápiás módszerekkel.

Az intézményben minden olyan modern anyag, eszköz és technika rendelkezésre áll, amely elengedhetetlen a 21. századi korszerű fogorvosképzéshez és fogászati ellátáshoz (például digitális röntgenek, digitális orális lenyomatvételi rendszerek és tervező programok).

A kar vezetője úgy véli, a DE világszínvonalú fogorvosképzésének titka a kiváló oktatói gárda, a gyakorlatorientált szemlélet, a folyamatos innováció és infrastruktúra modernizálás, valamint egy ergonómikus környezet kialakítására való törekvés. Bővítik, felújítják és modernizálják a Fantom és a Fogtechnikai Laboratórium infrastruktúráját és eszközparkját. Az építkezés már elkezdődött és várhatóan szeptemberre, tanévkezdésre átadásra kerül az új modern oktatási rész. A bővítésnek köszönhetően a gyakorlóhelyek száma jelentősen megnövekszik.


A dékán kiemelte: a Debreceni Egyetem a hazai fogorvosképzést meghirdető egyetemek rangsorában az oktatói kiválóság szempontjából az első helyen áll. Az intézménybe sikeresen felvételiző diákok nemzetközileg is publikáló, elismert oktatóktól tanulhatnak, akik folyamatosan követik a szakirodalmat, a fogászati trendeket és ezeket az új ismereteket is próbálják napra készen átadni a fiataloknak.

A karról, a képzésről és a hallgatói életről további tájékoztatás található a kar hivatalos honlapján.

Szóljon hozzá!

Hirdetés