Hirdetés

Debrecenben már januárban augusztus lesz

civishir.hu

2020.01.06. 08:47

Debrecenben már januárban augusztus lesz

Egy értelmiségi család válsága.

Hirdetés

A valaha nagy tehetségnek számító költő idős korára csendes alkoholistaként tengeti életét gyógyszerfüggő feleségével egy szigetelőszalaggal összeragasztgatott reluxákkal állandó sötétségben tartott, elhanyagolt házban, majd egyszercsak eltűnik. Holttestét napokkal később találják meg a halászok.

A tragikus esemény rákényszeríti a temetésre összegyűlő családtagokat: anyát és három lányát, hogy szembenézzenek múltjukkal: tönkrement házasságok, reménytelen, titkos szerelmi kapcsolatok, válságba jutott szülő-gyermek viszonyok generációkon keresztül. Jószándék és önzés, támadó szeretet és agresszív önvédelem váltakozása. Káros titkolózás és bántó őszinteség. Fájdalmasan abszurd, mégis ismerős helyzetek. Az omladozó házat rendbe hozni könnyebb, mint egymást segítve elfogadni a jelent és új életet kezdeni.

Egy remek kortárs dráma, mely egyszerre modern és hagyománytisztelő. O’Neill, Miller, Williams útját követi Tracy Letts az elmúlt évek egyik legnagyobb Broadway-sikerét hozó, többszörös Tony-és Pulitzer-díjas tragikomédiájában. A fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt színművet Deres Péter és Maros András fordításában mutatta be a Vígszínház, azóta számos előadásban találkozhatott vele a magyar közönség. A debreceni nézők Keszég László rendezésében láthatják majd.

Tracy Letts: Augusztus Oklahomában
fekete komédia
január 7. és 8.
Csokonai Nemzeti Színház, nagyszínpad

Szereposztás

Barbara Fordham: Varga Klári 
Bill Fordham: Herczeg Tamás
Jean Fordham: Wessely Zsófia
Ivy Weston: Tolnai Hella
Karen Weston: Mészáros Ibolya
Steve Huberbrecht: Mercs János
Mattie Aiken: Majzik Edit 
Charlie Aiken: Bakota Árpád
Kicsi Charles Aiken: Papp István
Johnna Monevata: Hajdu Imelda
Deon Gilbeau: Vranyecz Artúr

Csokonai Nemzeti SzínházAugusztus Oklahomában

Szóljon hozzá!

Hirdetés