Hirdetés

Maradandó egészségkárosodást okozott – Debrecenben áll bíró elé

civishir.hu

2019.11.17. 10:44

Maradandó egészségkárosodást okozott – Debrecenben áll bíró elé
A kép illusztráció.

A testvérpár vitáját a vétlen férfi szenvedte meg.

Hirdetés

Hirdetés

A bírósági tényállás szerint 2016 júliusában a vádlottak (akik testvérek) Nyíregyházán, egy presszóban ittas állapotban szórakoztak, a sértett a pultossal beszélgetett. A vádlottak között szóváltás alakult ki, majd dulakodni kezdtek, kimentek a presszó elé, ahol kölcsönösen bántalmazták egymást. A sértett és a pultos kimentek a dulakodókhoz, azonban elsőrendű vádlott a sértettet nagy erővel visszalökte a presszóba. Kis idő múlva a sértett újra kiment a verekedőkhöz. Elsőrendű vádlott ekkor ököllel szájon ütötte a sértettet, aki hanyatt esett a betonozott járdán.–

Az esés következtében a sértett többszörös koponyaüregi sérülést szenvedett.

Az életét az időben érkező orvosi ellátás mentette meg. A sértettnél ún. „poszttraumás epilepszia” alakult ki, ami kisfokú munkaképesség csökkenéssel jellemezhető, maradandó egészségkárosodásnak minősül. 

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék áprilisban Gy. L. elsőrendű vádlottat testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Gy. R. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

Az ügy november 20-án a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
nyíregyházaDebreceni Ítélőtáblatesti sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.