Hirdetés

Hirdetés

Látványos változás lehet jövőre Debrecenben

MTI

2019.11.19. 19:15

Látványos változás lehet jövőre Debrecenben
Illusztráció

Fejlesztik a gyógyhelyeket országszerte.

Hirdetés

Hirdetés

Valós idejű adatgyűjtést célzó pilotprogram indul néhány magyarországi fürdőhelyen decemberben a Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében - közölte Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese november 19-én.

Kitért arra is, hogy jelenleg két konstrukcióban összesen több mint 12 milliárd forintot fordítanak gyógyhelyek fejlesztésére, amelyek révén például Nyíregyháza vagy Debrecen településképe is látványosan átformálódik a jövő év végéig.

A rendezvényen innovációs díjakat és tanúsító védjegyeket is átadtak.

Ötcsillagos Nemzeti Tanúsító Védjegyet kapott Harkányfürdő a gyógyfürdő és a strand kategóriában, valamint a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strand és uszoda kategóriában, míg négycsillagos minősítést nyert el strand kategóriában a Miskolc Selyemréti Fürdő.

Az MFSZ közgyűlésén arról számoltak be, hogy 3-5 hazai fürdőben indul egy online felületen keresztül az önkéntes adatgyűjtés.

Jelenleg másfél éves késéssel állnak rendelkezésre a fürdők látogatottságáról statisztikai adatok, így pedig csak utólag lehet elemezni a folyamatokat. A valós idejű adatokkal azonban nagyobb eséllyel lehet pontosabb terveket készíteni - jelezte a turisztikai vezető. A teszthez önkéntesen kapcsolódó - és később is bővíthető számú - fürdők például a látogatottságról, a látogatók nemzetiségéről töltik fel statisztikai adataikat, az MTÜ pedig cserébe olyan elemzést ad, ami segíti az adott fürdőt elhelyezni az adatszolgáltatók körében.

Az adatokból jól látszik, hogy a hazai és a külföldi vendégek körében egyaránt a fürdőhelyek a legnépszerűbbek Budapesten kívül, a vendégadatok több mint 70 százaléka olyan településről származott, ahol fürdő is működik.

Közel 30 millió látogatója volt a hazai fürdőknek, ami 64,2 milliárd forint árbevételt jelentett tavaly.
nyíregyházaMiskolcDebrecenváltozástelepülésképgyógyhelyek

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.