Hirdetés

Hirdetés

Képviselők munkában, szerszámmal a kezükben!

2019.11.22. 12:04

Képviselők munkában, szerszámmal a kezükben!
Papp Viktor (balra) és Varga András munkában (Fotó: Miskolczi János)

Debrecenben tízezer fát ültetnek, az ígéret szerint.

Hirdetés

Hirdetés

A Tócóskertben ültetett fát Varga András, a városrész önkormányzati képviselője és kollégája, Papp Viktor frakcióvezető. Ketten - némi segítséggel - 27 facsemetét ültettek el az István úton létrehozott parkoló mellett.

A képviselők emlékeztettek, hogy 2019 áprilisában hirdette meg Papp László polgármester a Debrecen, a mi kertünk akciót. A kezdeményezés lényege, hogy öt év alatt 10 ezer új fát ültetnek Debrecenben, összefogva a város cégeivel, civil szervezeteivel és intézményeivel. Az akció részeként igényeltek több mint hétezer házi komposztálót, valamint hetvenezer zöld zsákot a debreceniek a zöld hulladék környezetbarát kezelése érdekében.

Varga András  (Fotó: Miskolczi János)
 

Az akció már korábban elkezdődött, és most ért el a Tócóskertig.  Emellett a Kishegyesi úton és a Szoboszlói úton ültettek még fákat. Az elültetett facsemetétkről érdemes tudni, hogy  koros, többször iskolázott földlabdás fákról van szó, melyeket a debreceni önkormányzat gonzot tovább.

A Tócóskert nem csak Debrecen legzöldebb, hanem az ország egyik legzöldebb lakótelepe, azt is mondhatjuk, hogy a Tócóskert valóban a „mi kertünk”. Kiemelt fontosságú tehát a zöld felületek karbantartása, megújítása a körzetben

– mondta Varga András, a városrész önkormányzati képviselője, akinek a munkájáról jobbikos riválisa is elismerően nyilatkozott. Varga kiemelte: a mostani telepítés helyszínének kiválasztása, alulról jövő kezdeményezés, lakossági megkeresés alapján történt. Kéri a tócóskertieket, hogy továbbra is keressék ötleteikkel, javaslataikkal, hogy közösen még szebbé tudják tenni a környéket.

Tócóskertlakótelep

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.