Hirdetés

Megújul három debreceni templom

2019.09.10. 14:29

Megújul három debreceni templom
(Fotó: illusztráció)

1,5 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek.

Hirdetés

A Tiszántúli Református Egyházkerület hat templomot újít fel jövő év közepéig - jelentette  be az egyházkerület püspöke kedden Debrecenben sajtótájékoztatón.

Az Egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztése tárgyú projekt megvalósítására csaknem 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési is Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - hangzott el.

Fekete Károly a felújításra váró templomok egyikében, a debreceni Egyetemi templomban tartott projektindító rendezvény előtt azt mondta: a Református Kollégium jelmondatával - Orando et laborando (imádkozva és dolgozva) - útnak indított projekt során megújul három debreceni templom - az egyetemi mellett a csonkatemplomként is emlegetett Kistemplom, és a Kossuth utcai Veres templom -, valamint a szatmárcsekei, a kismarjai és a létavértesi református templom, amivel létrejön a Reformáció öröksége - Tiszántúli református kulturális attrakció tematikus útvonal.

Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette: a városban alkotó, építő erőt képviselnek az egyházak, amelyek a templomi hitélet mellett jelentős szerepet vállalnak az oktatásban a bölcsődétől az egyetemig.

templomreformátus

Szóljon hozzá!

Hirdetés