Hirdetés

Hirdetés

Kettős gyilkosság Nyíregyházán – FRISSÍTÉS

Szabolcsihír

2019.08.26. 16:49

Kettős gyilkosság Nyíregyházán – FRISSÍTÉS
Fotók: Cs. K.

Apával és fiával végeztek.

Hirdetés

Hirdetés

Szabályosan kivégeztek két embert Nyíregyházán augusztus 26-án, délután 3 körül. Az orosi Diák utcán a szomszédok lövésekre lettek figyelmesek, majd nem sokkal később rendőrautók lepték el a környéket.

Úgy tudjuk, három lövés dördült, gyakorlatilag kivégzésszerű, kegyetlen gyilkosság történt. Az áldozat apa és fia, panziót üzemeltettek Oroson.

Információink szerint a rendőrség elfogta a feltételezett elkövetőt, felmerült, hogy szerelemféltésből történt a gyilkosság.

Frissítés: a rendőrség közlése szerint a feltételezett elkövetőt elfogták. Mint írták, 15.30 után érkezett bejelentés arról, hogy a megyeszékhely orosi városrészének lakóövezetében egy ismeretlen férfi rálőtt két emberre, akik a helyszínen életüket vesztették. A gyanúsítottat Nyíregyháza határában kerítették kézre, elszámoltatása és a bűncselekmény körülményeinek tisztázása folyamatban van. 

Az MTI helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy a gyilkosság a Diák utcában történt, az információk szerint apát és fiát lőtték le, akiknek a háza egymással szemben állt. A rendőrség nagy erőkkel helyszínel, az utcát lezárták.

Megmondta, hogy megöli

Frissítés: Szinte napra pontosan három évvel ezelőtt egy édesanyát ölt meg ikergyerekei szeme láttára egy román orvos, mert a nő nem viszonozta szerelmét. Kis híján édesapjukat is elvesztették a gyerekek, mert őt életveszélyesen megsebesítette.  Mindenkinek az a történet jutott eszébe, amikor újabb lövések dördültek as településrészen, ezúttak a 41-es főút másik oldalán. Sokkolja az ott élőket, ami történt. 

Balról a Vadvirág panzió

Az orosi Diák utcán történt dráma miatt a rendőrség azonnal lezárta az út Vadvirág panzió előtti szakaszát, két órával a gyilkosság után is kordon jelzi, tilos a ki- és bemenet. Itt, illetve a szemben lévő házban történt a kivégzés. Ismerősök, barátok néma csendben állnak a kordon két oldalán, várnák a híreket.

Két fiatal a barátjához jött, úgy volt, hogy együtt töltik a délutánt, ám a 17 éves üzent nekik, hogy lelőtték az apját és a nagyapját. Percenként hívják, hátha felveszi a telefont, hogy elmondhassák, vele éreznek. Később tudjuk csak meg, hogy a gyilkosság után mindenkit (a gyerekeket, édesanyjukat, nagymamájukat), elvittek a rendőrök, meghallgatásra.

Ebben a házban dördült el a három lövés

Előbb halk beszédfoszlányokból sikerül nagyjából összerakni, mi történhetett. A fiatalabb állítólag szerelmi kapcsolatba került a feltételezett gyilkos feleségével, ami  - egy utcabéli szerint - nyílt titok volt a környéken. Valaki megjegyezte: a férfi, aki halálosan féltékeny volt a feleségére, megfenyegette a fiatalabbikat, hogy megöli. Ennek ellenére úgy tűnt, békében él a család. Három generáció élt együtt az utca két oldalán. A nagyszülők a Vadvirág panziót vezették, a szemközt épült házban pedig fiuk, Jani lakott a családjával: feleségével, 17 éves fiával és 13 év körüli kislányával. A kivégzés idején a két gyerek volt otthon az apjával. Úgy tudni, a házba berontó fegyveres három célzott lövést adott le a 43 éves édesapára. A gyerekek szeme láttára.

Hidegvérrel

A lövéseket, mint a nézelődők elmondták, utcákkal távolabb is hallani lehetett. Meghallotta a természetesen a nagypapa (66 éves) is, aki a távcsöves puskás felé szaladt, kiáltva:

- Megölted a fiamat? Akkor ölj meg engem is.

És a férfi hidegvérrel lelőtte őt is. Kivégzés volt, nincs rá jobb szó. Ezután hívta valaki a rendőrséget.

A kordonnál várakozó egyik férfiról kiderül: az idősebb áldozat, a 66 éves N. János bátyja, 43 éves fiának pedig keresztapja.Fiaik egyidősek voltak, az övének fivére volt a keresztapja.

Naczinecz Bálint a Szabolcsihírnek elmondja: felfogatatlan számára, ami történt, képtelen elhinni, hogy igaz lenne. Hozzáteszi: senkinek sincs joga egy ember életét kioltania. Ők innen 30 kilométerre laknak, amint meghallották, mi történt, kocsiba ültek. Hatan voltak testvérek, tavasszal halt meg az egyik fivére, így már csak ő és három lánytestvére maradt. Bátyja egyébként szintén Naczinecznek született, de később megváltoztatta a vezetéknevét, ezért nem ugyanaz, mint az övé.

Néma csend

A házban - miután rendőrségi meghallgatásra bevittek mindenkit - csak az ifjabb N. János öccse maradt. Illetve a rendőrök, akik csendben teszik a dolgukat. A csoportból később Ferhérvári Marietta r. százados, szóvivő válik ki, hogy tájékoztassa a sajtót a történtekről, s arról, hogy nem sokkal a bűnc selekmények elkövetése után Nyíregyháza határában elfogták a feltételezett tettest.

Még egy pár várakozik a kordonnál, szórólapokkal a kezében. A férfi elmondja: szeretnének valahogy kapcsolatba kerülni a családdal, hogy felajánlják szolgálatukat, ők ugyanis "kriminológiai takarítást" végeznek. Vagyis tragédiák, bűnesetek után rendbe teszik a helyszínt. Mintha előtte mi sem történt volna...

Cs. K. 

Galéria

nyíregyházagyilkosságOros

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.