Hirdetés

Hirdetés

Összeállt a Jobbik, az MSZP és a Momentum is a Fidesz ellen Berettyóújfaluban

2019.06.20. 12:05

Összeállt a Jobbik, az MSZP és a Momentum is a Fidesz ellen Berettyóújfaluban
Zákány Zsolt (elöl) mögé sorakozott fel az ellenzék (Fotó. Keresztesy Gergő/Facebook)

A börtönkórház ellen lázadó orvos a polgármester-jelölt.

Hirdetés

Hirdetés

Széles körű társadalmi összefogás jött létre Berettyóújfaluban, aminek legfőbb célja az, hogy az őszi önkormányzati választásokon minden választókörzetben és a polgármesteri pozícióért folyó harcban egy ellenzéki és egy kormánypárti jelölt közül választhassanak az újfalui szavazópolfárok – jelentették be közleményben az összefogás alapítói: a Jobbik, az LMP,  az MSZP,  a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, Szántai László független képviselő és a polgármester-jelölt Zákány Zsolt orvos. Utóbbit onnan is ismerhetik az olvasók, hogy interjút készítettünk vele, amikor a börtönkórház megépítése ellen tiltakozott

Az ellenzéki pártok és független civilek Berettyóújfaluban is meg tudtak egyezni abban, hogy a település irányításban változás kell, melyhez szükség van egy pártok felett álló, azokon átívelő együttműködésre – fogalmaznak az összefogás szereplői, akik szerint a berettyóújfalui embereknek saját polgármester és képviselőtestület kell, nem pedig egy politikai párt helyi képviselője által irányított hatalom.

Az összefogás a többség szolgálatát akarja megvalósítani a kisebbség hatalma helyett. Mi azt szeretnénk, ha Berettyóújfalu újjászületne régi fényében, fejlődne, megtartó képességét növelné. Ezért az összefogás minden résztvevője elfogadja azokat az alapértékeket, amelyek az újjászületést szolgálják – így a Zákány Zsolt mögé felsorakozó helyi politikai erők. Hangsúlyozzák: együttműködésük nyitott, várják a pártok, civil szervezetek és magánemberek csatlakozását!

Azóta a Fidesz is reagált, itt olvasható.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.