Hirdetés

Hirdetés

Újabb milliárdos tétel Debrecenben

civishir.hu

2019.04.02. 14:14

Újabb milliárdos tétel Debrecenben
Vasúti fejlesztéseket tervezhetnek Debrecennél (Illusztráció: Pixabay)

Megvan, hogy mely cégek tervezik a BMW leendő területét is érintő vasúti fejlesztéseket.

Hirdetés

Hirdetés

A dunavarsányi székhelyű Kontúr Csoport Kft. és a debreceni Terv-Tár Bt. nyerte el azt a nettó 2,3 milliárd forint értékű munkát, mely során az északnyugati gazdasági övezethez kapcsolódó vasúthálózat-fejlesztés engedélyezési és kiviteli terveit kell elkészíteni.

A beruházó a debreceni önkormányzat, mint ismert, ezen a 400 hektáros területen építené fel a gyárát a BMW. A nyertes cégeknek sok egyéb mellett nyomvonalakat, vonalszakasz-korszerűsítéseket, vágány-átépítéseket, állomásokat, villamosításhoz kapcsolódó biztosítóberendezéset és rakodó pályaudvart is terveznie kell.

A beruházás során ugyanis többek között közúton és vasúton is elérhető konténerterminált alakítanak ki, átépítik a nagymacsi vasútállomást, villamosítják a 108-as vasútvonalat Debrecen és Balmazújváros között.

Az önkormányzat a nyertes cégek képviselőivel március 14-én aláírta a vállalkozói szerződést. Akik lecsúsztak a munkáról: a Főmterv Zrt., az Unitef Zrt. az Utiber Kft-vel,  valamint az Infraplan Vasút- és Úttervező Zrt. (mindegyik budapesti).

Mint a Cívishír megírta, az északnyugati gazdasági övezet közútjait a budapesti Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti nettó 470 millió forintért.

Az ipari park kialakításához kapcsolódó bel- és csapadékvíz elvezetést a Market Építő Zrt. végezheti el 22 milliárd forintért.

Ezt a területet is magában foglalja az a közbeszerzés, amelyet 1,2 milliárd forint keretösszeg erejéig írt ki a debreceni Déri Múzeum régészeti munkákra.

RaL

BMWDebrecenberuházásvasút

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.