Hirdetés

Hirdetés

Garancsi-cég dolgozhat Debrecenben 22 milliárdért

civishir.hu

2019.03.11. 17:00

Garancsi-cég dolgozhat Debrecenben 22 milliárdért
Az újonnan kialakítandó ipari park területén (Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI)

A székesfehérvári labdarúgóklub tulajdonosaként is ismert üzletember vállalkozása készíti elő a terepet a BMW gyárberuházásának.

Hirdetés

Hirdetés

A Market Építő Zrt. végezheti el az ipari park kialakításához kapcsolódó – bel- és csapadékvíz elvezetést is magában foglaló – földmunkákat az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet 400 hektáros területén – derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött adatokból

Az uniós nyílt eljárás eredményéről először a 24.hu írt. Ez az az ipari terület, ahol a BMW gyára is megépül. A kivitelezést a megvalósításához szükséges engedélyes tervdokumentáció elkészítésével a Garancsi István többségi tulajdonában lévő Market Építő Zrt. nettó 22,3 milliárd forintos ajánlattal nyerte el. Úgy, hogy a másik két érdeklődő közül az állami megrendelések egyik fő haszonélvezőjeként ismert Szíjj László cége, a Duna Aszfalt Kft. érvénytelen ajánlatot tett, míg a HE-DO Kft. ajánlata a közbeszerzés eljárásban meghatározott feltételeknek sem felelt meg.

A Market Építő feladata a debreceni önkormányzat beruházásában egyebek mellett 

  • 393 köbméter nyílt medrű árok készítése
  • 145 ezer méter zárt vízelvezető rendszer kivitelezése
  • 1 millió köbméter humusz leszedése és szétterítése a területen
  • 55 ezer köbméter kevert anyag beépítése tömörítéssel 
  • 1,9 millió négyzetméteren talajstabilizáció
  • 1,6 millió köbméter töltésépítés

A Market Építő Zrt. alvállalkozóként az OK BAU Kft-t jelölte meg. Az önkormányzat március 8-án kötötte meg a vállakozási szerződést a Garancsi-céggel.

RaL

BMWDebrecenberuházásÉszak-Nyugati Gazdasági Övezet

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.