Hirdetés

Hirdetés

Spanyolországban oktatják a focit a debreceniek

2019.04.08. 13:44

Spanyolországban oktatják a focit a debreceniek
Balról: Szabó Balázs, Jeremiás Gergő, Hegedüs Tamás és Hegedüs Gábor (Fotó: Magánarchívum)

Igen, jól olvasták: futball!

Hirdetés

Hirdetés

Nagy megtiszteltetés és szakmai elismerés jutott a debreceni DHSE Olasz Focisuli és a Balmaz-Olasz Focisuli edzői stábjának, amelynek tagjai (Szabó Balázs, Jeremiás Gergő, Hegedüs Tamás és Hegedüs Gábor) ezekben a napokban a Sevilla melletti Matalascanasi sportcentrumban tartanak edzéseket spanyol és horvát 16-20 éves fiataloknak, akik a DRAFT (www.the-draft.info) nemzetközi utánpótlásprogramra jelentkeztek.

A programot a svájci-luxemburgi Infinity Global Sport irányítja, amely – többek között – olyan világhírű cégekkel dolgozik együtt, mint a barcelonai Johan Cruyff Intézet, mely a jövő sportmenedzseri generációját képezi, vagy a Wyscout, mely a világ legnagyobb sportági elemző cége (MLSZ-nek is hivatalos partnere). Videók, adatok, statisztikák és egyéb információs eszközökkel elemzik a felnőtt- és utánpótláscsapatok mérkőzés- és edzésteljesítményét.

E szervezetek támogatásával zajló programokba cégünk, az MMSport is bekapcsolódott. Előre megadott szempontok alapján a szakmai levezetést, edzéseket bízták ránk e pár nap alatt, és csütörtöktől keddig tartózkodunk Spanyolországban. Délelőtt, délután tartjuk a foglalkozásokat, mellettünk teszteket, egészségügyi felméréseket  is végeznek a sportolókkal más szakemberek

- avatott be a részletekbe Hegedüs Gábor a DHSE Olasz Focisuli szakmai vezetője. 

Arra a kérdésre, hogy miért éppen az Olasz Focisuliban dolgozó négy edző kapott ilyen lehetőséget, a szakember kifejtette:

a svájci cég képviselői többször jártak nálunk, és több OFS-játékos is részt vett már az általuk szervezett különböző nemzetközi programon és tornán is.

Hegedüs Gábor elmondta továbbá, hogy a svájciak nagyon elégedettek munkájukkal, amit az is jelez, hogy további együttműködésre kérték őket, így más országokban szervezett hasonló programok szakmai felügyeletét is irányíthatják a jövőben.

Meghívások a napfényes Itáliába

Hegedüs Gábor szerint a nemzetközi elfogadásukat jelzi az évek óta tartó jó kapcsolataik, megbízások és meghívások. Nagyon sok felkérés, lehetőség adódik Az Olasz Focisuli számára. Példeként említett, hogy a következő napokban és hetekben az olasz focisulisok a világ legjobbjaival találkoznak. Pár nap múlva Szicíliába repül egy csapat, ahol a West Bromwich Albion, a Cagliari, a Bologna és még 160 csapat képviselteti magát, majd a Garda-tónál olyan nagy klubok hasonló korosztályos csapatai ellen játszanak, mint az Atlético Madrid, a Bayern München, a Paris Saint-Germain, a Manchester United, a Liverpool vagy a Juventus. Más korosztályos csapataik – Debrecenből és Balmazújvárosból – Rómába, Milanóba, Pordenonéba és Torinóba utaznak a tavasz folyamán.

BeA

labdarúgásedzőOlasz Focisuli

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.