Hirdetés

Elképesztő mennyiségű szemétre bukkantak Debrecenben

civishir.hu

2019.04.08. 08:10

Elképesztő mennyiségű szemétre bukkantak Debrecenben
(Fotók: Kiss Andrea)

Állati ürülék és rengeteg autógumi hever a földön.

Hirdetés

Hirdetés

A megyében továbbra is hatalmas problémát jelent az illegálisan lerakott szemét, melynek jelentős része műanyag vagy építési törmelék. Szerkesztőségünkhöz április 7-én érkezett egy levél, mely szerint Debrecenben, a Bellegelő kertben tetemes mennyiségű szemetet találtak az arra sétálók.

A képekből jól látszik: elsősorban egy autószerelő műhely szemetét dobták ki, de rengeteg építési törmelék, ruha, matrac és rágcsálóürülék is utcára került a lakó-pihenő övezettől alig pár száz méterre.

Amennyiben történik feljelentés, és a rendőrségi vizsgálat bűncselekményt állapít meg, akkor akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható az elkövető. Szabálysértés esetén a jegyző szab ki pénzbírságot a szemetelőre.

Az önkormányzatok a leghatározottabban kívánnak fellépni az illegálisan szemetelők ellen, ezért folyamatosak az ellenőrzések városszerte, így az erdőkben is. A szabályok ellen vétők a jövőben is számíthatnak arra, hogy a hatóságok eljárnak velük szemben. A hulladékok szabályos elhelyezésére mind a városi szeméttelepen, mind a lakossági hulladékudvarban lehetőség van.

Galéria

Debrecenillegális szemétlerakás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.