Hirdetés

Bozóttüzek miatt súlyos problémák a Budapest–Záhony fővonalon – frissített

MTI

2019.03.24. 18:00

Bozóttüzek miatt súlyos problémák a Budapest–Záhony fővonalon – frissített
Leállíttatta a vonatközlekedést a katasztrófavédelem (Illusztráció)

Sokkal hosszabb menetidő, pótlóbuszok…

Hirdetés

Több helyen lángra kapott az avar és a bozót Cegléd és Szolnok vasútállomás között március 24-én, a délutáni órákban, a tűz miatt a katasztrófavédelem leállíttatta a vonatközlekedést – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. 

A közlemény szerint Cegléd és Szolnok között pótlóbuszok szállítják majd az utasokat. A záhonyi vonal távolsági vonatai kerülővel, Újszász felé közlekednek. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony fővonalon utazóknak jelentősen hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A katasztrófavédelem közleményében azt írta: a nádas és az aljnövényzet kapott lángra a vasúti sínek mentén Abony közelében. A helyszínre a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását.

Frissítés: A vasúti forgalomban vasárnap éjszakáig várhatóak korlátozások – figyelmeztet a Mávinform. A záhonyi fővonal távolsági vonatai kerülővel, a Budapest-Újszász-Szolnok útvonalon járnak, ezért 30-90 perces késésre kell számítani. Ez érinti a Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Záhony felé utazókat, valamint az ellenkező irányban ugyanezen a vonalon a fővárosba tartó utasokat. Az oltás befejezése után az érintett szakaszokon a vonatok csak akkor indulhatnak el újra, ha a szakemberek megvizsgálták a vasúti pályát, a felsővezetéket és a biztosítóberendezést is.

Szóljon hozzá!

Hirdetés