Hirdetés

Hirdetés

36 papot ültetnek Debrecenben az óriáskerékre!

civishir.hu

2018.12.20. 11:06

36 papot ültetnek Debrecenben az óriáskerékre!
Fotó: Fogarasi Renáta

Nagy menet lesz!

Hirdetés

Hirdetés

Előzetes regisztráció alapján – felekezettől függetlenül – várják mindazokat a főtéri óriáskerékre január 5-én, akik szívesen beszélgetnének ég és föld között a debreceni advent fő látványosságán egy pappal vagy lelkésszel. Az ingyenes, különös utazás most nem kifejezetten hívőknek szól: sokkal inkább azoknak, akik nincsenek közeli kapcsolatban egyházi személyekkel. Kérdezni lehet őket vallásról, vagy bármi másról.

Berecz Péter szervező a Cívishírnek elmondta, az óriáskerék 4-5 kört megy majd a vendégekkel, azaz körülbelül 15 perces beszélgetésekre lehet számítani, ami utána a főtéri hüttében folytatódhat. Mivel a keréknek 36 darab hatfős kabinja van, és mindben ül majd egy-egy egyházi személy, összesen 180 főt tudnak "elvinni" – a létszám most (december 20-án) 140 főnél jár, azaz 40 hely még rendelkezésre áll. Berecz Pétertől azt is megtudtuk, az ötlet azonnal kedvező fogadtatásra talált a Főnix Rendezvényszervezőnél.

Az esemény részleteinek kidolgozását és megvalósítását a Szólj be a papnak! ökumenikus csapat vállalta magára, amelynek specialitása, hogy szokatlan helyszíneket és eseményeket állít a 21. századi városi misszió szolgálatába (pl. kocsmai vitaestek, fesztiválok, közlekedési eszközök).

Regisztráció IDE KATTINTVA
Az esemény Facebook-oldala ITT

ÓriáskerékSzólj be a papnak

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.