Hirdetés

Hirdetés

Sokkal többe kerül, de újabb kereszteződésnél kezdik a munkát

Cívishír

2018.10.08. 15:43

Sokkal többe kerül, de újabb kereszteződésnél kezdik a munkát
A kereszteződés október 8-án kora délután (Fotók: Cívishír)

Jövő tavaszra ígérik a végét.

Hirdetés

Hirdetés

Október 9-én megkezdődik a Vámospércsi út és a Létai út átépítése, aminek eredményeként jövő tavasztól egy lámpaváltással több jármű átjuthat majd a csomóponton – hangzott el a beruházás október 8-i sajtótájékoztatóján.

A területileg illetékes önkormányzati képviselő, Türk László (Fidesz–KDNP) elmondta: idén 150 méter hosszon előbb a Vámospércsi úton végeznek átalakításokat (ami a közeli buszmegállót is érinti), miközben haladnak a Létai úti közműkiváltásokkal. Az ottani sávépítés majd csak azután, a jövő évben kezdődik az időjárási körülményektől függően. 

A lényeg, hogy a forgalmas Létai útról jelenleg csak egy sávon lehetséges balra, a városközpont felé kanyarodni, ami miatt a csúcsidőszakokban torlódnak a járművek és több lámpaváltás kell a Vámospércsi út eléréséhez. Ezen segítenének egy plusz sáv kialakításával. A beruházásban a csapadékvíz-elvezetés szintén benne foglaltatik. 

Jelentősen növekedtek viszont a költségek: míg egy júniusi közgyűlési előterjesztés szerint az önkormányzat 60 millió forintot szánt a saját forrásból megvalósítandó munkára, addig most Türk László közlése alapján a csomópont átalakítása 160 millió forintba kerül majd (a debreceni D-Profil Kft. által).

Türk László beszélt az induló beruházásról

Arról a Közbeszerzési Értesítőben megjelentekre hivatkozva a Cívishír is beszámolt, hogy az önkormányzat korábbi pályázati felhívására beérkezett ajánlatok túlnőttek az említett hatvanmillión. 

RaL

Galéria

DebrecenközbeszerzésTürk László

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.