Hirdetés

Elhunyt a debreceni állatkert korábbi igazgatója

civishir.hu

2018.10.16. 12:47

Elhunyt a debreceni állatkert korábbi igazgatója

29 évig dolgozott a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertben.

Hirdetés

Hirdetés

Életének 60. évében tragikus hirtelenséggel október 13-án elhunyt Nagy Sándor Tibor, a debreceni kultúrpark ikonikus vezetője.

Az egyetemi oktató- és kutatómunka után 1989-től biológusként dolgozott az édesapja irányította Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében, majd vezetésével 1994-ben választotta az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége teljes jogú tagjává az állatkertet. 1998-tól 17 éven keresztül, mint ügyvezető koordinálta a kultúrpark megújítását. Irányítása alatt folyamatos fejlesztések valósultak meg, így az állat- és növénykert a 2000-es évek végére az ország vezető vidéki állatkertjévé vált. 

2008-ban a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékének megalapításával – az országban elsőként – az állatkert bekapcsolódott a felsőfokú képzésbe.

Nagy Sándor Tibor számos hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek lett aktív tisztségviselője. Munkássága elismeréseként Debrecen városának vezetése 2004-ben Hatvani-díjban részesítette, majd 2011-ben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki.

2015-ben a Vidámparkok Világszövetsége teljes jogú tagjává választotta az ország egyetlen vidámparkját és ugyanebben az évben Nagy Sándor Tibor átadta a fiának az ügyvezetői stafétát, majd gyűjteményvezetőként és stratégiai szakmai tanácsadóként dolgozott tovább. A közel 30 évnyi fáradhatatlan munkásságát szombaton fejezte be végleg.

Búcsúztatása 2018. október 26-án 10 órakor lesz a Debreceni Köztemető II-es számú ravatalozójában református szertartás szerint.
halálDebrecenNagyerdei KultúrparkNagy Sándor Tibor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.