Hirdetés

Egészségügyi központ lett az iskolából

2018.09.18. 18:29

Egészségügyi központ lett az iskolából
Fotó: debrecen.hu

Debrecenben a Kishegyesi úti rendelés átkerült a Pósa utcára.

Hirdetés

Befejeződött a Pósa utcai egészségügyi központ épületének  felújítása. A beruházás során a Pósa utca 1. szám alatti, korábban iskolaként funkcionáló épület egy részét alakították át egészségügyi központtá.  

A városrészen az egészségügyi ellátás korábban a Kishegyesi út 158. szám alatti épületben üzemelt, mely meglehetősen korszerűtlennek bizonyult: a vizes blokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos-gépészeti rendszer is elöregedett. Ezért szükséges volt egy új, korszerű, az alapellátás feltételeit biztosító helyiség kialakítása.

A projekt keretében a Pósa utca 1. szám alatti – egykori iskolaként funkcionáló – leromlott állapotú épület egy részét újították fel, melyben két háziorvosi, egy házi gyermekorvosi és három védőnői körzet működik.

A háziorvosi körzetek lakosságszáma összesen 5705 fő, a praxisba bejelentkezettek száma 3695 fő. A napi betegforgalom átlagosan: 70-80 fő. A házi gyermekorvosi körzet ellátási területének lakosságszáma összesen 1225 fő, a praxisba bejelentkezett gyermekek száma 1248 fő.  A védőnők az elmúlt évben 646 főt gondoztak, melyből 78 fő volt az újszülött. 

A munkálatok 2018. januárjában kezdődtek és az elkészült rendelőbe az orvosok szeptember elején megkezdték a visszaköltözést és  már a betegellátás is zajlik.

Galéria

felújításDebrecen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.