Hirdetés

Innováció Debrecenben a babán túli egészségért

Cívishír

2018.03.06. 14:26

Innováció Debrecenben a babán túli egészségért
Fotók: civishir.hu

Leendő anyukák, figyelem: érdemes jelentkezni.

Hirdetés

Innovatív kutatás veszi kezdetét a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikáján. Olyan szülés utáni étrendkiegészítőt tesztelnek önkéntes alapon az anyukáknál, amely segíthet a regenerációs időszak során felmerülő problémákon.

Március 6-án, az erről szóló sajtótájékoztatón Póka Róbert professzor elmondta: a szülés a nők egyharmadánál okoz valamilyen problémát a medencefenék izmaiban, ami vizelet vagy széklet inkontinenciához, szexuális diszkomfortérzéshez, és a közérzet romlásához vezethet. A most tesztelésre kerülő Babántúl étrendkiegészítő ezekre nyújtana megoldást.

Takács Péter, a Debreceni Egyetem kutatásának vezetője rámutatott arra, hogy a természetes úton történő szülésen átesett nők 50%-a küszködik a felsorolt problémákkal, egy amerikai felmérés szerint 11%-uk szorul operációra. Jelenleg nem létezik olyan táplálékkiegészítő, amely megoldást nyújtana a nőknek, ezért fejlesztették ki a Babántúl elnevezésű komplex készítményt. A benne lévő cink segít a sejtek regenerálódásában, állatkísérletek már bizonyították ennek hatékonyságát. A Babántúl tartalmaz továbbá leucint, valamint omega-3 zsírsavat is. 

A Babántúl kutatáshoz most szülés előtt álló nőket keresnek, közölte Kozma Bence szülész-nőgyógyász. A résztvevők megkapják a tablettát, amelyet minden nap szedniük kell a szüléstől számított 6. hétig. Ez a gyermekágyas időszak a felépülés kritikus időszaka, amikor kiemelten fontos segíteni a szövetek és izmok helyreállítását. 100 nő vehet részt a tesztelésben, akik egy része megkapja a Babántúlt, másik részük pedig egy már forgalmazott vitaminkészítményt. Egy átfogó kérdőív kitöltése szükséges a kutatásban való részvételhez, melyekben a kismedencei állapotra, az általános életminőségre kérdeznek rá. A 6. hét elteltével lefolytatják a szokásos kontrollvizsgálatokat - vérvétellel összekötve - , mellyel felmérik a Babántúl hatékonyságát. A készítménynek nincs káros mellékhatása, a feltételeknek megfelelő anyukák jelentkezését várják.

A jelentkezés feltételei:

  • Első gyermekével várandós kismama, aki terhessége 8. vagy 9. hónapjában jár,
  • a szülés várhatóan hüvelyi úton zajlik majd, nincs tervezett császármetszés,
  • és szülése helyszínéül a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikáját választotta

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.