Hirdetés

Csak a Víztorony kibírja ezt a terhelést!

civishir.hu

2018.03.06. 15:15

Csak a Víztorony kibírja ezt a terhelést!
Havay Viktória és a Horsa Banda

Havay Viktória és a Horsa Banda koncert és táncház készülődik a debreceni Nagyerdei Víztoronyban

Hirdetés

  • Időpont

    2018.03.09. 19:00

  • Helyszín

    Nagyerdei Víztorony

A Hamvas Béla Népzenei klub rendezvénysorozat második állomásán a komáromi muzsikusokból álló zenekar ad koncertet március 9-én, pénteken este 19 órától a Nagyerdei Víztoronyban.  Az együttes célja, hogy az erdélyi népzenét eredeti formájában szólaltassa meg, pontosan úgy, ahogyan az szólt néhány generációval korábban a falvakban. Népzenegyűjtők korábbi felvételei illetve a zenekar tagjai által készített saját hangfelvételekről próbálják leghitelesebben megtanulni az erdélyi Mezőség, Kalotaszeg és Gyimes népzenéjét. A zenekar idősebb tagjai még együtt muzsikálhattak a leghíresebb erdélyi parasztzenészekkel. Ezeket a tapasztalatokat adják át a zenekar tehetséges, fiatal muzsikusainak.

A banda tehát még működésében is a falusi parasztzenekarokra hasonlít, amelyben általában az apa tanította fiait muzsikálni. Így tisztult le több évszázadon keresztül ez a csodálatos zene és öltött olyan tökéletes formát, amely értelmetlenné teszi, hogy a mai kor rohanó embere változtasson rajta.

A banda énekese Havay Viktória Budapestről, akit a "Felszállott a Páva 2014"-es tv műsorból ismerhet a közönség. A zenészek első közös lemeze a 2017-ben megjelent “Ördöngölő” dupla CD, amelyen Hideg Anna ördöngösfüzesi nótafa énekel és Jékely Gáspár “Pikó” is közreműködik hegedűjével.
A zenekar tagjai: Havay Viktória (ének),  Horsa István (hegedű), Vörös Máté (kontra), Joó Bence ( 
bőgő).
koncertVíztoronynépzene

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.