Hirdetés

Hirdetés

Összefog a DKV a Debreceni Egyetemmel: duális képzés indul

civishir.hu

2017.11.09. 12:00

Összefog a DKV a Debreceni Egyetemmel: duális képzés indul
Fotók: civishir.hu

Az elmélet mellett a gyakorlati oktatásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Hirdetés

Hirdetés

Duális képzés indításáról írt alá együttműködési megállapodást a DKV a Debreceni Egyetem Műszaki, Gazdaságtudományi és Természettudományi karaival november 9-én.

A duális képzés egy újszerű országos képzési rendszer, melynek keretében az elméleti tudás megszerzése mellett olyan munkatársak fognak kikerülni a felsőoktatásból, akik kellő szakmai tapasztalattal és versenyképes tudással rendelkeznek, mondta el Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának dékánja. - Bízunk benne, hogy villamosmérnök hallgatóink tudják segíteni a DKV munkáját - folytatta.

A megállapodás alapján a hallgatók képzési idejük alatt a Debreceni Közlekedési Zrt. telephelyein végezhetnek gyakorlatot. A duális formában tanuló diákok ezáltal jelentősen növelhetik munkaerő-piaci esélyeiket. - Egyre nehezebb jó szakembert találni - mondta Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója. Úgy látják, a következő időszakban a legjobbak a duális képzési rendszerből fognak kikerülni.

Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően a 2018/2019 tanévben a Debreceni Egyetemen a következő szakokon hallgatók vehetnek részt a DKV duális képzésén:

Gazdaságtudományi Kar

  • Számviteli MSc
  • Vállalkozófejlesztés MSc
  • Vezetés és Szervezés MSc - Kontrolling és teljesítménymenedzsment specializáció
  • Vezetés és Szervezés MSc - Emberi erőforrás menedzsment és szervezetfejlesztés specializáció

Műszaki Kar

  • Műszaki menedzser MSc

Természettudományi és Technológiai Kar

  • Villamosmérnök BSc
A képzésre való felvételt azok a hallgatók nyerhetik el, akiknek jó a tanulmányi átlaguk, megfelelnek a cégnél történő kiválasztási eljáráson, valamint a jövőjüket ezen a pályán képzelik el. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint akár húsznál is több diákot tudnak foglalkoztatni a duális képzés keretében.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.