Hirdetés

Hirdetés

MSZP-s gúny a debreceni városvezetésnek: legyen töltöttkáposzta-adó is!

Cívishír

2017.11.22. 12:20

MSZP-s gúny a debreceni városvezetésnek: legyen töltöttkáposzta-adó is!
Ételosztás a belvárosban rászorultaknak (Fotó: illusztráció)

Pallás Györgynek vannak még ötletei.

Hirdetés

Hirdetés

Gunyoros közleményben reagált a debreceni MSZP-s arra, hogy a csütörtöki közgyűlés elé kerül az a rendeletmódosítási előterjesztés, amely pártok, egyházak, karitatív szervezetek ételosztási akcióit tervezi megadóztatni az MSZP szerint.

Minthogy a rendeletben szereplő ételosztási területfoglalás négyzetméterekre lebontott napi költsége mintegy másfél tányér gulyásleves vagy egy adag töltöttkáposzta árának felel meg, kézenfekvőnek látszik a javaslat, hogy a területfoglalás díját ne költséges adminisztrációval, hanem természetbeni juttatással térítsék meg. Az ételosztó szervezetnek így alkalmanként csak egy adag töltöttkáposztát kell adózás céljából félretennie az éhezők elől. Az ellenőrzéssel megbízott közterület felügyelők, illetékesek pedig egy adag töltöttkáposzta elfogyasztásával segíthetnének kiegyenlíteni a tartozást. Az eljárás az érintettek cafetéria juttatásának beszámításával enyhítené az önkormányzat bérterheit. Az ételosztó szervezet viszont, ha asztalok használata helyett az állva fogyasztás módszerét választja, akár fél adag töltöttkáposztával is csökkenthetné adóterheit

- fogalmazott ironikus hangvételű közleményében Pallás György, az MSZP Hajdú-Bihar megyei szóvivője. A szocialista politikus tovább megy, kifejti a töltöttkáposzta-adó értelmét és szükségességét.

Könnyen kiszámítható például, hogy az Intermodális Központ 12 milliárdos költségnövekedését egy karitatív szervezet napi egyetlenadag töltött káposzta adó kivetéssel már 30 millió nap, illetve 82 ezer év alatt fedezni tudná. Ugyancsak napi egy adag töltöttkáposzta adóval a befejezetlen Latinovits-színház évi tizenegymilliós állagmegőrzési költsége is megtérülne: 2-300 éhező naponta jóllakna, és egy káposzta is megmaradna

- így Pallás György, aki az adóztatás korlátlan lehetőségeiről is értekezik még. Szerinte a pártok, egyházak, civil szervezetek a töltött káposztához mellékelt kenyeret, szalvétát, műanyag evőeszközöket és tányérokat az ételosztás helyszínéhez közeli boltokban vásárolják meg, amelyek forgalomnövekedés miatt szintén megadóztathatók lehentének.

MSZPadózásönkormányzat

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.