Hirdetés

A Best FM-et is benyelték Vajnáék

civishir.hu

2017.11.14. 07:50

A Best FM-et is benyelték Vajnáék

Szinte teljesen elesett Debrecen és a megye.

Hirdetés

Fél év alatt gyakorlatilag a teljes helyi médiapiacot letarolták a kormányhoz köthető oligarchák.

Vajnáék áprilisban beadarálták az addig önkormányzati üzemeltetésben működő Rádió FM95-öt, ami azóta Rádió 1 néven sugároz. Júliusban a Mészáros-birodalomhoz tartozó Médiaworks előfutárának tartott Pecináék felvásárolták a Hajdú-bihari Naplót és haon.hu-t is kiadó Russmédia médiaportfólióját, amelyek azóta rendesen tolják is a kormánypropagandát. Augusztusban egy szintén Vajnához köthető kompánia meglehetősen érdekes körülmények között a hajdúböszörményi, hajdúnánási és derecskei kereskedelmi frekvenciákat is elnyerte, míg októberre beigazolódott a városi szóbeszéd: a Best FM is beadta derekát, ahogy arról a 24.hu részletesen beszámolt.

Ez ám a véletlen egybeesés!

A Best FM hét évre szóló frekvenciája idén járt le, amit október 18-án a médiahatóság öt évre meghosszabbított.

Október 20-án a rádiót üzemeltető Kredit Holding Kft-t Andy Vajna cége, a Radio Plus Kft. felvásárolta.
 

November 2-án jegyezték be a tulajdonosváltást


Szakmai körökben nyílt titok volt, hogy a rádió alapítója, Szombati Béla nem fogja megkapni a frekvencia hosszabbítását, ha nem egyezik ki Vajnáékkal. Szombati inkább eladta cégét, bár társügyvezetőként fiát, Szombati Zsoltot egyelőre meghagyta a vevő.

Információink szerint a rádió munkatársai az utolsó pillanatig nem tudtak az eladásról, a sajtóból értesültek a tulajdonosváltásról. 

 

Ezt már nem tudták túlélni

Szombati Béla régi motorosnak számít a helyi rádiózásban, a rendszerváltás előtt még az állami rádiónál edződött, a rendszerváltás után csapott bele a kereskedelmi rádiózásba. Cége, a Lokál Média Kft. 1998-tól üzemeltette az FM95-öt, ám a frekvenciát többszöri hosszabbítás után 2012-ben megvonta a médiatanács. Így tudott rá lecsapni akkor az önkormányzati médiacsoport.

Szombati azonban előrelátó volt, ráadásul az évek során kiváló kapcsolatokat épített ki a politika jobb- és baloldalán egyaránt, így rádióját könnyedén átköltöztette a 104,6 MHz-re, ahol azóta már BestFM-ként szól a hallgatókhoz; a frekvenciát birtokló Kredit Holding Kft. idővel Szombatiék tulajdonába került, ezt vették most meg Vajnák.

Bár az látszott, hogy ők lehetnek a nagy nyertesei az erővel átalakított helyi rádiós piacnak, úgy tűnik, ez csak illúzió volt:

mindkét debreceni kereskedelmi frekvenciát benyelte a Vajna-birodalom.

Debrecen Rádió FM95Best FM

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.