Hirdetés

Vajnáék Hajdú-Bihart is bevették

2017.08.31. 14:36

Vajnáék Hajdú-Bihart is bevették
Nincs megállás

Debrecen után az egész megyét benyelte a kormányzati hátszéllel feltámasztott Rádió 1.

Hirdetés

Azok után, hogy nemrég a debreceni önkormányzati rádiót, a korábbi Debrecen Rádió FM95-öt benyelte a Vajna-média, a 24.hu információi szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa keddi ülésén véglegesítette a három helyi rádiós frekvenciára,

a Hajdúböszörmény 98,9 MHz-re, a Hajdúnánás 93,3 MHz-re, valamint a Hajdúszoboszló 100,6 MHz-re vonatkozó műsorszolgáltatói szerződéseket.

Ennek része, hogy hálózatba kapcsolódhat az említett helyi rádiós frekvenciákra korábban sikerrel pályázó LB Rádió Kft. az Andy Vajna érdekeltségében lévő Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-vel,

vagyis mindhárom településen és környékén a Rádió 1 fog szólni.

Tarolnak

Hiába egyébként a médiahatóság látszatra komoly elvárásokat támasztó pályázati rendszere, a mindössze 2017. január 5-én(!) alakult LB Rádió Kft. hihetetlen sikereket ért és ér el a helyi rádiós frekvenciákra kiírt pályázatokon, sorra húzzák be azokat. Nem csoda: tulajdonosaik, Bíró Balázs és Littner Zsuzsanna Vajna médiajogászai. A páros ügyvédi irodája intézte például az FM95 bedarálását is.

Oda a Hajdú-Bihari Napló is

Nemrég számoltunk be arról is, hogy az északkelet-magyarországi lappiac is elesett. Mint ismert, eladta print (nyomtatott) üzletágát július 31-én a Russmedia: a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország, továbbá két román regionális napilap, a Jurnal Aradeant és a Jurnal Bihoreant új tulajdonosa a Media Development Management Kft. A cég nem rendelkezik terjengős őstörténettel, hiszen célzottan lapkiadás profillal csak idén tavasszal jegyezték be. A friss vállalkozás a Népszabadság „hóhéraként” ismert Heinrich Pecina osztrák üzletemberhez köthető, aki a Mediaworks Hungary korábbi osztrák tulajdonosa.

Andy VajnaDebrecen Rádió FM95Rádió 1

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés