Hirdetés

Hirdetés

Újdonság a debreceni villamosokon

Cívishír

2017.05.10. 11:16

Újdonság a debreceni villamosokon
Az alpolgármester rögtön ki is próbálta (Fotók: Cívishír)

Szupergyors kapcsolatot biztosítanak.

Hirdetés

Hirdetés

Ingyenesen használható wifi-hálózatot épített ki a Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt. (DKV) a város villamosain – jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón a cég vezérigazgatója.

Nagy Attila elmondta: a rendszert még tavaly kezdték el tesztelni két trolibuszon és két villamoson. Az újdonságot az első perctől kezdve nagyon kedvezően fogadták az utasok.

A fejlesztés eredményeként a DKV mind a 29 villamosán, valamint egyelőre két trolibuszon elérhető az ingyenes, 30-50 megabit sávszélességű internet. A debreceni villamosok egyébként évente mintegy 18 millió utast szállítanak. 

A közlekedési vállalat a rendszer üzemeltetésére évi 4,8 millió forintot költ majd, miközben tovább folytatja a fejlszetést, aminek köszönhetően jövőre az összes buszon és trolin is elérhetővé teszik a wifi-hozzáférést.

A vezérigazgató hangsúlyozta azt is: a cég folyamatosan fejleszti a már meglévő valós idejű mobil applikációt, a dinamikus megállóhelyi utastájékoztató rendszert, és folytatja az olyan okos megoldások bevezetését a helyi közösségi közlekedésben, amellyekkel nem csak az utazást és a tájékozódást könnyíti meg, hanem növeli az utazás közbeni komfortérzetet is.

Nagy Attila, Széles Diána és Molnár András, a DEAC kosárlabdázója

Széles Diána alpolgármester többek között arról beszélt: a wifi-hálózat kiépítése jól illeszkedik a város úgynevezett Smart City koncepciójához, amelynek lényege, hogy például a városi szolgáltatások terén innovatív, környezettudatos technológiai megoldásokkal tegyék fenntarthatóvá, élhetőbbé Debrecent.

DKVingyenes wifi

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.