Hirdetés

Gólya viszi a fiát – öko módra

civishir.hu

2010.09.24. 21:30

Gólya viszi a fiát – öko módra
Közelség apa és baba örömére (Illusztráció: babahordozohet.hu)

Debrecen – A III. Nemzetközi Babhordozó Hét programjaiba a szombati ÖkoBaba Klubnappal bekapcsolódik Debrecen is. De így tesz többek között Miskolc és Csíkszereda is.

Hirdetés

Szeptember 25-én különleges ÖkoBaba Klubnap lesz Debrecenben, aminek témája: Miért jó a babákat hordozni? - Előnyök a kutatások tükrében. Várják az érdeklődő szakembereket, családokat a Domb utcai Júlia-stúdióba. A Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvényekein a babahordozásé, a kötődő nevelésé, a válaszkész gondoskodásé és a természetes babagondozásé a főszerep. A Hét során az érdeklődők megismerhetik a babahordozást, a gondoskodásnak ezt a természetes, testi-lelki biztonságot nyújtó és igen praktikus módját. Hiszen a babahordozás nem múló divat, hanem a baba biztonság és testközelség iránti elemi igényére adott kézenfekvő válasz. Az ölelés biztonsága elmélyíti a teljes élethez szükséges kötődést. A tévhitekkel ellentétben a hordozás egyáltalán nem káros a baba egészségére, sőt, kifejezetten kedvezően befolyásolja a mozgásfejlődését. A szülővel való együttlét nem csak a nyugalom, hanem sok közös öröm és élmény forrása is, az egész család életét megkönnyíti, a baba pedig részesévé válik a világnak.

A hordozás mint életvitel

Az Ölbebaba szervezésében idén is több, mint 20 vidéki és határon túli helyszínen lesznek programok, ahol a látogatók különböző babahordozó eszközöket próbálhatnak ki, segítséget kaphatnak a hordozóválasztáshoz és -vásárláshoz, bepillanthatnak az életvitelszerűen hordozó családok mindennapjaiba, és szakemberek előadásait hallgathatják, néhány helyszínen pedig akár meg is vásárolhatják a kiszemelt hordozóeszközt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés