Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bérlőt keres Balmazújváros a Hotel Kamillának

| 2020. 07. 17. | 21:31:00
2016 végén hitelből vásárolta meg az önkormányzat, most havi 450 ezerért odaadhatják.
Bérlőt keres Balmazújváros a Hotel Kamillának
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szakmai bérlőt keres a balmazújvárosi önkormányzat a magát négycsillagosként hirdető, valójában háromcsillagos besorolású Hotel Kamilla üzemeltetésére. Erről és a pályázati kiírásról július 15-én rendkívüli testületi ülésen döntöttek a balmazújvárosi képviselők.

Az 53 szobás hotelt a fürdővel és a már korábban bezárt kávézóval együtt az önkormányzati tulajdonú Balmaz Kamilla Kft. üzemeltette, ez a cég azonban néhány hónapja felszámolás alá került, mivel évek óta masszívan veszteséges, a koronavírus-járvány pedig megpecsételte a sorsát. Azon nem kell aggódni, hogy a kintlévőségek fejében „elviszik” a hotelt vagy a fürdőt, tekintve, hogy a Balmaz Kamilla Kft. egyik tulajdonjogával sem rendelkezik (vagyis ezek maradnak a városnál).

Bár az önkormányzat a koronavírus-járvány következtében elrendelt veszélyzet feloldásával újranyitotta a szálláshelyet és a fürdőt, Hegedüs Péter polgármester kezdeményezte, hogy a Hotel Kamillát adják bérbe egy szállodaüzemeltetésben jártas, megfelelő referenciákkal rendelkező befektetőnek.

A megszavazott előterjesztés szerint a bérlőnek az idei évre havi 450 ezer plusz áfát, 2021-ben havi 850 ezer forint plusz áfát kellene fizetnie az önkormányzatnak. A szerződést egyebek mellett határozatlan időre, 90 napos felmondása idővel kötnék, a bérlő az ingatlant nem adhatja további bérletbe, nem lehet köztartozása és 2 havi bérleti díjnak megfelelő vagyoni biztosítékot kell adnia. A pályázatokról a képviselő-testület dönt, a Kamillát legkorábban szeptembertől adhatják át a bérlőnek.

A július 15-i ülésen Hajdu Miklós jegyző képviselői kérdésre azt mondta, a hotel ugyan négycsillagosként hivatkozik magára, valójában nem rendelkezik ilyen besorolással, ezért szerepel a pályázatban a háromcsillagos jelölés.

Kétszáz vendég fogadására alkalmas a Kamilla

Nagy remények után arcra esés

Emlékeztetőül: a balmazújvárosi önkormányzat 2016 végén – még Veres Margit polgármestersége idején – 230 millió forint hitelből (11 év futamidő, 3 százalékos kamat) vásárolta meg az akkor Thermál Hotel Balmazként futó szállodát. A városvezetés Tiba István országgyűlési képviselő kardoskodása mellett attól a K. Sándor vállalkozótól vette meg a hotelt, aki azután Veres Margittal együtt az elmúlt évek egyik legcsúnyább vesztegetési ügyének másodrendű vádlottja lett (2018 tavaszán mindkettőjüket letöltendőre ítélték, Veres kénytelen volt lemondani a polgármesterségről, más kérdés, hogy azóta sem vonult börtönbe).

A vonatkozó jegyzőkönyvek szerint a vesztegetési ügybe tanúként szintén belekeveredő Tiba hosszan és hevesen érvelt a tranzakció érdekében, mondván, a helyi fürdő és a sportlétesítmények csak akkor tehetik igazán vonzóvá a települést, csak abban az esetben működtethetők gazdaságosan, ha színvonalas szálláshelyeket is képesek nyújtani. Különben a vendégek Debrecent, Hajdúszoboszlót választják.

Márpedig a hoteltől szabadulni igyekvő K. Sándor azzal riogatta az újvárosi képviselőket, hogy több ajánlata is van, de közel sem biztos, hogy a vevők szálláshelyként üzemeltetnék a továbbiakban a létesítményt. Ezzel egyidőben Tiba István eredményesen lobbizott a kormánynál, ugyanis a város 2016 decemberében (néhány nappal a Thermál Hotel Balmaz vételéről szóló önkormányzati határozat előtt) 300 millió forint állami pénzt nyert „szállodafejlesztésre” (a felújításon a debreceni Dryvit Profi Kft. dolgozott).

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.