Hirdetés

Hirdetés

Kínai óriás támogatásának örülhetnek Kósa Lajosék

origo.hu

2019.01.25. 16:02

Kínai óriás támogatásának örülhetnek Kósa Lajosék
Az olimpiai bajnok magyar váltó (Fotó: mti)

A debreceni politikus szerint sokan és sokat dolgoztak ezért.

Hirdetés

Hirdetés

A Li-Ning kínai vállalat a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok végéig írt alá támogatói szerződést a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel, amelynek kizárólagos sportruházati szponzora is lesz. A Li-Ning emellett a rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének legnagyobb értékű egyéni szponzorációs szerződését is megkötötte Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal, akik a márka globális nagykövetei lesznek 2022-ig - számol be az Origo.

„Sokan és sokat dolgoztak azért, hogy ez a szerződés megszülethessen. A fő érdem természetesen a sportolóké és a szakembereké, akik a történelmi olimpiai bajnoki címmel a világ élvonalába pozicionálták magukat és a magyar korcsolyasportot. Nagy öröm és nagy lehetőség is számunkra, hogy három évvel a következő téli olimpiai előtt nemzetközileg is jegyzett vállalat állt a szövetség és az élsportolóink mellé. Biztos vagyok benne, hogy Kínában, Európában és hazánkban mások is felismerik: megéri támogatni a magyar korcsolyázókat!"

– nyilatkozta Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke, aki annak is örülhet, hogy a Li-Ning jelentős összeggel is támogatja a szövetséget. Az együttműködés része az is, hogy a felek a sportszakmai partnerség mellett a közös üzleti lehetőségeket is keresik Közép-Európában és hazánkban.

A céget a korábbi kiváló tornász, a háromszoros olimpiai bajnok Li-Ning alapította 1990-ben leginkább azzal a céllal, hogy a kínai sportolók nemzeti márkában szerepelhessenek az olimpiai játékokon. Harminc év elteltével a vállalat nemcsak piacvezető Kínában, hanem a design és technológiai megoldásokban is úttörőnek számít, valamint jelenleg 11 sportágban több mint 20 nemzeti csapatot és sportolót támogat világszerte. 
Kósa Lajosgyorskorcsolya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.